Cal crear 8.000 places docents

És una neccesitat social augmentar el nombre de professorat funcionari de carrera després del recent allau de jubilacions

18.11.2015 | 04:15

En els últims cinc anys s´han jubilat en la nostra Comunitat uns 6.000 docents (uns 1.200 any) dels nostres col·legis i instituts. Amb les retallades salarials de la crisi, la diferència econòmica entre estar jubilat i fent classe era mínima. D´aquestes 6.000 places, el Partit Popular només hi ha reposat 1.293 després de congelar les oposicions amb l´excusa de l´estalvi en la despesa.

Al llarg dels pròxims quatre anys de l´actual legislatura caldrà sumar altres 4.000 docents més (uns 1.000 any), ja que les jubilacions es ralentitzaran per la recuperació dels salaris docents i la brusca reducció de persones en edat de jubilació després de l´eixida massiva d´aquests anys.

Això fa que tinguem uns 10.000 professors que han abandonat o abandonaran les seues aules en breu, i que algú des del Consell deu de preveure com s´han de reposar, si realment apostem per una «Escola Pública de Qualitat», on el professorat siga la pedra angular del sistema educatiu.

Per a FETE-UGT PV és necessari augmentar el nombre de professorat funcionari de carrera, després de l´allau de jubilacions d´aquests anys amb unes ofertes d´ocupació pública docent planificada a 4 anys, fins a aconseguir les 8.000 places docents mínim en tota la legislatura, a raó de 2.000 places/any, donant una oportunitat laboral real al professorat interí, als titulats superiors en desocupació de la nostra Comunitat, i als que han hagut d´emigrar fora de les nostres fronteres.

Per a enfortir i fer reviure el sistema educatiu públic de la Comunitat Valenciana entre moltes altres coses necessitem diverses convocatòries d´oposicions àmplies i generoses, com les que plantegem.

Recordem que en cinc anys la plantilla ha passat de 55.531 docents en el curs 2009-10, a 49.667 en el curs 2015-16, amb una reducció de 5.864 professors per les retallades. I que d´eixos 50.000 professors que ens queden uns 10.000 són interins amb plaça de curs complet, més altres 5.000 que fan substitucions temporals. El que significa que de l´actual plantilla de la Conselleria d´Educació un 25% dels llocs de treball són inestables i ocupats per professors que canvien de centre any a any.

Aquesta situació és més alarmant en la província d´Alacant on hi ha centres que canvien tots els anys fins el 70 % del professorat. La temporalitat, la inestabilitat, el canvi constant, la mudança contínua de milers de professors tots els anys que es traslladen de centre no és beneficiosa per al procés educatiu, on l´alumnat en una mateixa assignatura cada any té un professor diferent.
Vosté s´imagina un banc on cada any canvia el 25 % de la plantilla de sucursal? És absurd. Percentatge que puja fins al 30 % si comptem que hi ha altres professors que també canvien de centre pel concurs de trasllats, per les comissions de servei, per haver aprovat les oposicions i no tindre plaça fixa, etc. Un desastre heretat que algú ha de resoldre per a fer més eficaç el nostre sistema educatiu, i més eficients les nostres plantilles docents. Aquests dies que els nostres polítics parlen de la seua estabilitat com a garantia de funcionament correcte de les estructures de l´Estat, sorprén que no s´aplique el conte en educació ni en les seues lleis, ni en l´estabilitat dels seus professors.
El 26 d´octubre en la Mesa General de la Funció Pública reivindiquem la recuperació de l´Oferta d´Ocupació Pública Docent (OOPD) i la consolidació del treball precari en fix. Assenyalem la necessitat de fer OOPD superiors a la taxa de reposició del 100 % de les jubilacions que marquen els pressupostos de 2016, i que no servirien per a revertir la situació anterior a la crisi.
No valen excuses que un interí és més barat que un funcionari, actualment l´única diferència econòmica entre ambdós, són els sexennis, un complement de formació que ací no es paga però que s´abona en moltes CC AA, i que tenim en els Tribunals de Justícia i en el Síndic de Greuges, que fallaran en breu a favor del seu pagament. De la mateixa manera passa en le universitats públiques valencianes on cal reactivar les Ofertes d´Ocupació Pública (OOP) i les promocions internes per a garantir la qualitat de la docència, la investigació i els serveis.
Per tant no hi ha cap causa per a no accedir a aquesta justa petició que ens beneficia a tots, excepte la voluntat política.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook


Comunitat Valenciana


Festeros disparando en la Ambaixada de Ontinyent.
Ontinyent carga contra la licencia de trabucos y Torrent lo ve ´necesario´

Ontinyent carga contra la licencia de trabucos y Torrent lo ve ´necesario´

Festers tilda la medida de «antipopular» y en l´Horta consideran que «es normal» que se regule

El director de Iberlince ´enfría´ la posibilidad de reintroducir el felino en montes valencianos

El director de Iberlince ´enfría´ la posibilidad de reintroducir el felino en montes valencianos

Miguel Ángel Simón visita la Muela de Cortes y advierte de que si no se logra antes mantener una...

TVV planea no contratar hasta arreglar el litigio con Montoro

TVV planea no contratar hasta arreglar el litigio con Montoro

El consejo rector toma posesión en un acto sin representantes del PP

El Consell introduce el requisito lingüístico por primera vez en una bolsa de interinos

El Consell introduce el requisito lingüístico por primera vez en una bolsa de interinos

Presidencia regula la orden para contratar interventores en ayuntamientos y especifica que deben...


La pinza de PP y C´s para repartirse los representantes de las Corts lleva al bloqueo la renovación del Jurídic

La pinza de PP y C´s para repartirse los representantes de las Corts lleva al bloqueo la renovación del Jurídic

Los populares quieren designar a dos miembros y no se conforman con uno como propone el PSPV

El Consell obligará a que ´Comunitat Valenciana´ sea la marca que englobe toda campaña turística

El Consell obligará a que ´Comunitat Valenciana´ sea la marca que englobe toda campaña turística

Turismo regula en la nueva ley que el nombre de la autonomía sea obligatorio en las promociones...

Restaurantes en Valencia

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre los mejores restaurantes de tu zona: Gandía, Torrent, Sagunt... y disfruta de la cocina valenciana.
Todos los restaurantes de Valencia

 

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.

 
Enlaces recomendados: Premios Cine