Comunitat, país, poble

23.04.2016 | 00:22

Si alguna cosa hem après en els últims anys és que l'actor amb capacitat per dibuixar i delimitar el camp polític és el que té més possibilitats de guanyar la partida. El que fa la pregunta és qui més rendibilitat extrau de les respostes. I és evident qui l'ha guanyada les últimes dècades: el PP. I també és evident qui l'ha perdut: els valencians i les valencianes, els que treballem per mantenir en peu esta societat. Però les coses canvien, i este 25 d'abril ja no està arrelat a una derrota, és el primer en el que celebrem una victòria.

Durant molts de temps, les elits valencianes ens han obligat a elegir, però no sobre allò que afecta al nostre benestar i als nostres drets, sobre el destí dels nostres recursos. Els valencians ja ens hem cansat d'elegir i ara ho volem tot. Volem país i volem comunitat. Volem roig, groc, blau i verd. Volem castellà i valencià. Volem 9 d'octubre i 25 d'abril. Volem falles i moros i cristines, volem fogueres i festes de la Magdalena. El valencià és un poble plural, enriquit amb una multitud d'expressions culturals i simbòliques. I n'estem orgullosos. Durant molts anys, el PP ha pretès que eixes expressions, eixos sentiments, eren excloents i ens dividien.

Hi ha un refrany que condensa bastant bé eixa idea de que qui té la capacitat de delimitar el terreny de joc, guanya la partida: quien parte y reparte se queda con la mejor parte. Això ha fet el PP durant dècades, això han fet els que han pogut decidir, sense preguntar, a què destinaven els nostres recursos i a qui beneficiaven eixos recursos. Han tractat d'intensificar les divisions entre els que estem d'acord en defensar les escoles i els hospitals, en protegir les nostres famílies, les nostres empreses i els nostres camps, en posar en valor la nostra cultura i les nostres festes, en treballar per un futur de dignitat. Ens hem cansat de triar i de que altres ens marquen el terreny de joc. Volem elegir sobre l'educació i elegim educació pública, elegim que els nostres xiquets no passen tota la seua vida escolar en barracons. Volem decidir sobre la sanitat i decidim desprivatitzar i deixar de ser la comunitat amb els serveis sanitaris més deficients. Volem elegir cultura i elegim protegir els nostres artistes, productors, editors i llibreters. Volem escollir desenvolupament econòmic i passar d'una economia basada en la bombolla immobiliària i la destrucció del territori a un model productiu que revitalitze el nostre teixit industrial i la nostra agricultura. Elegim autogovern i per això exigim un finançament just, que permeta desenvolupar les nostres competències i el nostre estat de benestar. Elegim democràcia, volem institucions al servei de la gent i no al servei de trames mafioses en forma de partit polític. Elegim igualtat i drets socials.

Venim d'un passat de divisió, però tenim un projecte que suma, que multiplica, que desborda els límits fins ara marcats. Anem cap a un futur a la valenciana, un futur que vam començar a construir el 24 de maig i el 20 de desembre de 2015. Som un poble amb dos llengües. Som un poble amb moltes banderes. Som un poble orgullós i volem formar part en pla d'igualtat d'eixa Espanya plurinacional a la que ja no exportem corrupció i vergonya, sinó dignitat i canvi. Som el poble, no l'enemic, i sobretot no serem mai més enemic de nosaltres mateixos jugant al joc que les elits ens han volgut imposar. Volem democràcia, drets socials i autogovern.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook


Comunitat Valenciana


La familia de Víctor Barrio presenta otra denuncia contra el masestro por incitar al odio

La familia de Víctor Barrio presenta otra denuncia contra el masestro por incitar al odio

La viuda y los padres del torero han pedido a un juzgado segoviano que investigue el comentario...

La Fiscalía imputa al director de la reserva por la muerte por inanición de los bisontes

La Fiscalía imputa al director de la reserva por la muerte por inanición de los bisontes

La Guardia Civil concluye que nadie envenenó a los animales y que alguien decapitó al macho alfa...

Puig mantiene hasta el final la incógnita sobre si se abstendrá o apoyará el no

Puig mantiene hasta el final la incógnita sobre si se abstendrá o apoyará el no

A falta de un día para el comité federal, los dirigentes del PSPV toman posiciones mientras el...


Una ´morada´ social para Podemos

Una ´morada´ social para Podemos

La formación abre en Russafa las puertas de su nueva sede, un centro abierto a colectivos y...

Enrique Soriano: ´Las ´monleonetes´ permanecen en el imaginario de Canal 9, pero no se corresponden con nuestra sociedad´

Enrique Soriano: ´Las ´monleonetes´ permanecen en el imaginario de Canal 9, pero no se corresponden con nuestra sociedad´

Asegura que la emisión en pruebas y «sin constancia» de la nueva RTVV podrá ser «pronto», pero no...

Restaurantes en Valencia

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre los mejores restaurantes de tu zona: Gandía, Torrent, Sagunt... y disfruta de la cocina valenciana.
Todos los restaurantes de Valencia

 

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.

 
Enlaces recomendados: Premios Cine