30 de mayo de 2016
30.05.2016
Tribuna

Internalització de serveis

30.05.2016 | 10:14

No és cap novetat que la «nova Diputació de València» ha apostat per la modernització i la transparència, prova d'això és un dels compromisos adoptats pel president Jorge Rodríguez d'acabar amb l'ocupació irregular i revertir les privatitzacions, i un exemple ha sigut la internalització del servei d'atenció telefònica de Gestió Tributària.

Des de CC OO hem detectat diversos serveis en els quals hi ha llocs de treball amb funcions susceptibles de ser assumides per la corporació, i alguna actuació hem pogut veure en aquest sentit. Malauradament, el procés d'internalització no sempre es fa garantint els drets laborals de les persones que ocupen aqueixos llocs i des de CC OO pensem que no podem abandonar els treballadors, vinguen d'on vinguen.

En la majoria dels casos, els treballadors externs fa anys que realitzen les tasques de manera professional i, també generalment, rebent unes retribucions insuficients. Per tant, la reversió dels serveis ha de fer-se demostrant una sensibilitat especial en el procés, respectant els seus drets laborals i garantint l'estabilitat en l'ocupació, però sense vulnerar la normativa d'accés a l'ocupació pública.

La postura d'aquest sindicat davant el nou escenari d'internalització de serveis és d'analitzar globalment l'estat de la Diputació, i no parcialment donant solucions diferents a situacions semblants. Malauradament, mentre s'espera una proposta global pel diputat de Personal, es van prenent decisions parcials que estan duent a l'atur alguns treballadors de subcontractes.

CC OO aposta per uns serveis públics consolidats, que en la seua prestació no cerquen solament el benefici econòmic. Per això, en molts casos, cal revertir serveis externalitzats per a la seua prestació directa. Aqueix ha sigut i és un dels objectius de CCOO en els darrers anys, i així els ho traslladarem al nou equip de govern.

És possible revertir serveis, prestar-los amb qualitat i compatibilitzar els drets del personal que els presta amb la normativa d'aplicació a les administracions quant a l'accés a l'ocupació pública. La Diputació ha d'assumir responsabilitats en la reversió d'aquests serveis de manera global, negociada i amb garanties.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Calendarios 2017/18

Calendario Laboral y Escolar Comunidad Valenciana

Consulta el calendario de 2018

Todos los días festivos nacionales, locales y de las ciudades de València, Castelló y Alicante de 2018, así como el calendario escolar para el curso 2017/18 y 2018/19.


Enlaces recomendados: Premios Cine