Editorial Prensa Valenciana, empresa editora del diari Levante-EMV, i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua han firmat hui un acord de col·laboració per a fomentar i garantir l'ús del valencià en totes les informacions oferides pel diari en els seus distints formats i plataformes.

El director general de Gestió de l'empresa, Jaime Abella, i el president de l'AVL, Ramon Ferrer, van ser els encarregats de rubricar l'acord pel qual l´AVL oferirà assessorament global en matèria lingüística per a l'ús del valencià tant en la publicació en paper com en la seua versió digital i, al mateix temps, el diari donarà difusió i visibilitat a les activitats de la institució en tots els seus àmbits.

L'acte es va celebrar a les instal·lacions del diari a Vara de Quart amb la presència del director de diari, Julio Monreal; la sotsdirectora, Isabel Olmos; el cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL, Josep Lacreu i el responsable de Comunicació, Joan Asensi.

L´acord reconeix que l´AVL és la institució normativa de l´idioma valencià, i entre les competències que té atribuïdes figura la de «vetlar per l´ús normal del valencià i defendre la seua denominació i entitat». D´altra banda, Levante-EMV es una publicació diària amb una llarga trajectòria, des de l´any 1872, en la prestació del servici informatiu a la ciutadania valenciana que, a més de la seua habitual incorporació del valencià en les pàgines impreses, ara ha posat en funcionament una versió digital del diari íntegrament en valencià, un pas de gegant en la normalització de la llengua dins del marc comunicatiu valencià en els diaris generalistes.

Més valencià al paper i la web

Fruit d'este acord, Levante-EMV estrenà la setmana passada una nova secció, La Paraula del Dia, en la pàgina 3 del diari, on els lectors de la publicació podran aprendre i conéixer l´origen de milers de paraules valencianes, amb curiositats i frases fetes. Al mateix temps, esta secció també és consultable en el web, que remet, per a qui desitge més informació, a la pàgina de l´AVL. Demà mateix també s'estrenarà, en format digital, « Pren la paraula», un blog per a conéixer més en profunditat el valencià.

El nou contingut que s´estrena s´incorpora a tots els productes que el diari elabora ja en la nostra llengua, com ara les dos pàgines diàries de Panorama, la secció escolar d´Aula, el Conte del Diumenge en col·laboració amb l´editorial Bromera; l´espai Freqüències sobre música, agenda de concerts i més a la revista Urban i, des de fa un mes, la versió en valencià de la seua pàgina web.