L'onzena edició de la campanya «Llegir en valencià» ha estat presentada en la Sala Rex Natura d'Alzira amb la participació dels principals representants de les institucions i entitats privades que la patrocinen. L'acte ha comptat amb la presència del Secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona; el diputat provincial de Cultura, Xavier Rius; el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; i el Secretari del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet, entre altres personalitats. El director de la Fundació Bromera, Josep Vicent Fluixà; i la sotsdirectora de Levante-EMV, Isabel Olmos, es van encarregar de presentar esta nova iniciativa que portarà cada dissabte i diumenge un relat en valencià als lectors del periòdic a partir del pròxim 19 de juny.

Llegir en valencià consta d´una col·lecció d´11 llibres que es distribuiran amb el diari, al preu simbòlic d´1 euro presentant el cupó del diari (sense cupó, 4,5 €). El primer llibre és gratis.

Són textos de gran qualitat literària, escrits per a l´ocasió per escriptors valencians consolidats i de renom com ara Vicent Usó, Anna Moner, Teresa Broseta, Àngels Gregori, Josep Franco, Enric Lluch, Isabel Canet, Mercè Climent, Pepa Guardiola, Silvestre Vilaplana i Carles Cortés. La majoria dels propis autors estigueren a Alzira per a donar suport a esta proposta cultural.

Cada narració amb una cançó

Cada narració anirà dedicada a una cançó popular concreta: 'La Panderola', 'La xata melindrera', 'El Cabanyal', 'Amparito la filla del mestre', 'La tarara', 'Ja ve Cento de ca la nóvia', 'El sereno i la serena', 'Serra de Mariola', 'El tio Pep se´n va a Muro', 'La lluna, la pruna' i 'A la voreta del mar'.

Els onze llibres aniran acompanyats d´un glossari amb la definició de les paraules menys conegudes, una secció explicativa que ampliarà la informació sobre les cançons, curiositats relacionades amb la història i recomanacions de llibres d´autors valencians.

A més a més, el cantautor Paco Muñoz també va estar a la capital de la Ribera i va rebre el respecte i l´estima de tots els presentes. La colecció es completa a un CD que poden adquirir els lectors que compren tots els llibres de la sèrie.