Funcionariat: l'última trinxera dels serveis públics

21.09.2016 | 08:22

Passat divuit de juliol, malaurada coincidència, va ser la data escollida per a filtrar a la premsa les primeres conclusions d´un informe «imprescindible» elaborat per una colla d´homes savis reclutats per la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Des d´aleshores, hem assistit amb estupor a una cerimònia de la confusió en la qual les declaracions públiques de l´administració, han estat refutades per les postures que ha defensat en la negociació del decret de selecció, mobilitat i provisió. I així, a colp de titular, s´ha orquestrat una campanya mediàtica amb la qual, llevat d´escampar una sospita generalitzada sobre el conjunt del personal interí, i per extensió, de la totalitat «d´una plantilla basada en nombroses relacions personals», ben poca cosa ens han descobert aquests savis d´importació.
Evidentment, no calia eixir de casa nostra per a profetitzar la fallida demogràfica a que ens aboquen dècades de polítiques restrictives d´ocupació pública, o per a concloure que la taxa de temporalitat, lligada a una precarització continuada i sistemàtica dels llocs de treball, resulta insostenible. Però, a més, coincidim plenament en la necessitat inajornable d´un procés de consolidació per al personal interí el qual, per una qüestió de justícia i equitat, nosaltres ho plantegem per una doble via, o accés diferenciat. Tot just per això, des de fa molts anys, Intersindical Valenciana ha insistit a reclamar un pla integral d´ocupació amb perspectiva de futur suficient per a proveir els recursos humans necessaris per a garantir la prestació dels serveis públics essencials.

A més a més, perquè apostem fermament per la igualtat efectiva entre dones i homes, exigim valentia per a corregir la discriminació retributiva dels col·lectius feminitzats i no en tenim prou amb els canvis de nomenclatura, ni ens són suficients les propostes que no van més enllà de la cosmètica. I també exigim un tractament respectuós amb la nostra llengua, el qual s´ha vist empitjorat en la darrera convocatòria d´accés a la funció pública.

Cal reconèixer que aquesta campanya, vehiculada exclusivament als medis de comunicació, perquè ara mateix no hi ha cap negociació formal respecte a un possible procés de consolidació, ha servit per a mostrar una concepció de l´administració pública amb la qual ens hem de manifestar radicalment en contra.

Per a nosaltres, una administració que ha d´importar lideratges i solucions de la capital del regne, o de Fuencarral, i en la qual el funcionariat no ha de conèixer la llengua pròpia del poble al qual ha de servir, és, per definició, una administració colonial. I no és eixa l´administració que la societat valenciana del S. XXI reclama i es mereix.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook


Comunitat Valenciana


Desgarro en la familia socialista
Desgarro en la familia socialista

Desgarro en la familia socialista

El paso de Puig contra Sánchez aflora la división interna y moviliza a militantes - El conflicto...

Barberá rechaza con el PP eliminar el fuero

Barberá rechaza con el PP eliminar el fuero

La oposición pide la renuncia de la exalcaldesa en su segunda jornada en el Seando en el Grupo Mixto

Sanidad garantiza el empleo a los 2.000 trabajadores del Hospital de la Ribera

Sanidad garantiza el empleo a los 2.000 trabajadores del Hospital de la Ribera

Montón asegura que se mantendrá la cartera de servicios tras la reversión prevista para el 1 de...

La reforma del Estatut llega por tercera vez en un año al Congreso

La reforma del Estatut llega por tercera vez en un año al Congreso

Medio centenar de diputados recurrieron el cierre, pero el tribunal recuerda que ya hay una nueva...


El Gobierno evitó en tres informes para Europa incluir el túnel que necesita Valencia

El Gobierno evitó en tres informes para Europa incluir el túnel que necesita Valencia

El Ministerio de Fomento tampoco ha incluido proyectos que afectan al Corredor Mediterráneo en la...

AVSA defiende volver al agua del grifo frente al auge de la embotellada

AVSA defiende volver al agua del grifo frente al auge de la embotellada

El transporte y los costes de producir y reciclar, además del precio, dan ventaja a los...

Restaurantes en Valencia

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre los mejores restaurantes de tu zona: Gandía, Torrent, Sagunt... y disfruta de la cocina valenciana.
Todos los restaurantes de Valencia

 

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.

 
Enlaces recomendados: Premios Cine