21 de septiembre de 2016
21.09.2016
ÚLTIMA HORA
El PDeCAT apoya levantar la "suspensión" de la independencia si se aplica el artículo 155

Funcionariat: l'última trinxera dels serveis públics

21.09.2016 | 08:22

Passat divuit de juliol, malaurada coincidència, va ser la data escollida per a filtrar a la premsa les primeres conclusions d´un informe «imprescindible» elaborat per una colla d´homes savis reclutats per la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Des d´aleshores, hem assistit amb estupor a una cerimònia de la confusió en la qual les declaracions públiques de l´administració, han estat refutades per les postures que ha defensat en la negociació del decret de selecció, mobilitat i provisió. I així, a colp de titular, s´ha orquestrat una campanya mediàtica amb la qual, llevat d´escampar una sospita generalitzada sobre el conjunt del personal interí, i per extensió, de la totalitat «d´una plantilla basada en nombroses relacions personals», ben poca cosa ens han descobert aquests savis d´importació.
Evidentment, no calia eixir de casa nostra per a profetitzar la fallida demogràfica a que ens aboquen dècades de polítiques restrictives d´ocupació pública, o per a concloure que la taxa de temporalitat, lligada a una precarització continuada i sistemàtica dels llocs de treball, resulta insostenible. Però, a més, coincidim plenament en la necessitat inajornable d´un procés de consolidació per al personal interí el qual, per una qüestió de justícia i equitat, nosaltres ho plantegem per una doble via, o accés diferenciat. Tot just per això, des de fa molts anys, Intersindical Valenciana ha insistit a reclamar un pla integral d´ocupació amb perspectiva de futur suficient per a proveir els recursos humans necessaris per a garantir la prestació dels serveis públics essencials.

A més a més, perquè apostem fermament per la igualtat efectiva entre dones i homes, exigim valentia per a corregir la discriminació retributiva dels col·lectius feminitzats i no en tenim prou amb els canvis de nomenclatura, ni ens són suficients les propostes que no van més enllà de la cosmètica. I també exigim un tractament respectuós amb la nostra llengua, el qual s´ha vist empitjorat en la darrera convocatòria d´accés a la funció pública.

Cal reconèixer que aquesta campanya, vehiculada exclusivament als medis de comunicació, perquè ara mateix no hi ha cap negociació formal respecte a un possible procés de consolidació, ha servit per a mostrar una concepció de l´administració pública amb la qual ens hem de manifestar radicalment en contra.

Per a nosaltres, una administració que ha d´importar lideratges i solucions de la capital del regne, o de Fuencarral, i en la qual el funcionariat no ha de conèixer la llengua pròpia del poble al qual ha de servir, és, per definició, una administració colonial. I no és eixa l´administració que la societat valenciana del S. XXI reclama i es mereix.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Calendarios 2017/18

Calendario Laboral y Escolar Comunidad Valenciana

Consulta el calendario de 2017/18

Todos los días festivos nacionales, locales y de las ciudades de València, Castelló y Alicante de 2017 y 2018, así como el calendario escolar para el curso 2016/17.


Comunitat Valenciana


Las tormentas eléctricas cruzan la C. Valenciana

Algunas localidades alcanzan los 26 litros por metro cuadrado en sólo cuatro horas

Alerta amarilla en Valencia por fuertes lluvias y tormentas

Alerta amarilla en Valencia por fuertes lluvias y tormentas

La Aemet advierte que pueden caer precipitaciones de hasta 20 litros por metro cuadrado en una hora

La mortalidad por cáncer de mama baja un 18 % desde 2000 en la Comunitat

La mortalidad por cáncer de mama baja un 18 % desde 2000 en la Comunitat

Un diagnóstico precoz es fundamental para elevar la tasa de supervivencia de esta patología

El cambio climático retrasa la vacunación contra la gripe

El cambio climático retrasa la vacunación contra la gripe

Sanidad abre este lunes 23 de octubre la campaña para la que ha adquirido 750.000 unidades

â??
Nuria Oliver: "En las carreras técnicas, hay una gran falta de diversidad de género"

Nuria Oliver: "En las carreras técnicas, hay una gran falta de diversidad de género"

"Llevo varios años pidiendo la inclusión de la asignatura de pensamiento computacional en la...

La duplicidad de sistemas bloquea las visitas de médicos a la cárcel de Picassent

La duplicidad de sistemas bloquea las visitas de médicos a la cárcel de Picassent

El Hospital General había propuesto aumentar el número de especialistas que se desplazan a prisión...

Enlaces recomendados: Premios Cine