Este any a Meliana se celebren un munt de coses. A banda de que comencen les festes patronals i que duraran més de deu dies diverses associacions locals i efemèrides històriques celebren els anys de creació i existència al municipi.

Demà divendres tindrà lloc el tradicional pregó de festes de la mà de dos actrius valencianes consagrades al nostre territori i més enllà: Lola Moltó i Carme Juan dues actius de l'Alqueria blanca. Abans se celebrarà al mateix temps la tradicional entradeta mora i cristiana pels carrers de costum on les diverses «filaes» han preparat al llarg de les festes diversos actes per a tota la població. Acte seguit de l'encesa de festes hi haurà un sopar popular a la plaça major.

Però serà el dia 2 de setembre dissabte quan els timbals i tambors tocaran la marxa mora a ritme de pas lent per a mostrar l'Entrada Mora i Cristiana. a les 23 hores de la nit, a càrrec de Intercomparses. Desprès una discomòbil amb els sons musicals més fresquets de l'estiu. Serà al polígon la Closa.

A l'endemà es farà una treva per al visitants i melianers ja que es farà pel matí un parc infantil al pati del Pius XII per als més menuts. Així doncs els majors podran descansar per a anar agafant forces i anar vivint la resta dels dies festius que estan per viure; i es que Meliana ha preparat per a este 2017 un gran ventall d'activitats fins ben entrat el mes de setembre. Aquest anys entre Intercomparses, festers i festeres i l'ajuntament no deixaran a cap persona sense una activitat divertida i participativa.

El dia 4 una de les activitats de més de moda d'aquests darrers anys es farà, sens dubte a Meliana: el correbars; l'objectiu principal és unir als melianers i participar en el sector comercial hostaler per «menejar» el sistema econòmic. Esta activitat ve de la mà de la Comissió de festes.

Per la nit a les 23 hores un reconeguda orquestra amenitzarà la nit a la localitat. Este recinte s'ha triat que siga tancat igual que la dicomòbil per a previndre incidents i fer la festa més segura a tot aquell que vullga gaudir d'una bona estona.

El dia 5 és un dels més importants per a la gent de Meliana i sobretot més participatiu: el sopar a la fresca que es porta fent més de 30 anys a la localitat i continua com a unes de les activitats més destacades i arraigades de les festes.

Com a novetat enguany la banda Ramonets orientada al públic infantil posarà el punt de rock a Meliana: s'escoltaran cançons infantils en valencià. Això serà a les 19 hores a la plaça major. Per la nit una discomòbil farà la delectació musical per als assistents.