Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tribuna oberta

passió per Albaida

D'alt, un míting local del PSPV (1982). Al costat, el candidat socialista i autor de l'article conversa amb Felipe González als jardins de Moncloa el 1991. arxiu pspv-psoe

La política està en hores baixes i raons no en falten, però continue pensant que és l'única via per a transformar la societat on vivim. Valore la gestió de govern que tres regidors de Compromís i tres del PSOE han portar a terme la passada legislatura a Albaida... perquè governar un ajuntament en bancarrota no és tasca fàcil. Vivim temps difícils... atur, crisi d'identitat, de cultura, d'ideologia... i també a Albaida regna una apatia social que desmoralitza, però no sempre ha sigut així. I jo apel·le a eixe esperit dinàmic i emprenedor per a revitalitzar-la com a poble i que torne a tenir un teixit associatiu que avive la vida albaidina. Fa 20 anys teníem associacions culturals, esportives, musicals, d'oci... que funcionaven i que tenien ganes de fer coses. Se'n feren moltes i algunes perduren, però altres estan apagant-se a poc a poc per falta de recursos i també d' il·lusió.

L'activitat econòmica està per davall de zero. On estan les fàbriques que donaven treball a la gent del poble i dels voltants? On estan els projectes urbanístics impulsats per l'ajuntament i defensats per la majoria de la població? On està l'activitat dinamitzadora que es repirava per tot arreu? No podem seguir d'aquesta manera, haurem de fer alguna cosa, o no? No va ser fàcil obrir aquell camí de progrés a Albaida (1991-2003) i fórem moltes les persones que espentàrem el carro per traure el nostre poble de l'immobilisme. I potser ara convé recordar projectes importants que traguérem endavant en eixos anys: recuperàrem el Palau per als albaidins, construïrem un nou camp de futbol, el pavelló cobert, un nou ambulatori, una Llar per als Jubilats, una casa per als festers, l'escola de música municipal, l'escoleta infantil 'la Vila', les cases del camp de futbol vell, el polígon de la Pedrera... Remodelàrem les piscines, el mercat municipal; urbanitzàrem l'avinguda de la Fira, iniciàrem la construcció del nou institut i del circuit de motocròs de la Vega. Portàrem les escoles taller perquè els joves aprengueren un ofici... I tants altres plans que encara perviuen. Tot açò no pot quedar en l'oblit.

L'entusiasme necessari. Necessitem gent entusiasta per a despertar Albaida, gent amb idees, amb capacitat, amb coneixements, amb objectius i amb experiència... Jo, sempre he donat la cara pel meu poble i pel meu partit i per això done suport a la candidatura d'Eva Tormo, la persona que trobe millor preparada per a conduir Albaida en els pròxims anys. I al seu costat estarem moltes de les persones que, juntament amb els veïns, transitarem la via del canvi i treballarem per millorar la nostra societat. Junts podem traure Albaida de l'estacada econòmica i social perquè passa, i per això vos demane el vostre vot. Nosaltres, els socialistes, continuem tenint passió per Albaida.

Les fotografies de l'article formen part de la mostra «36 anys de socialisme a Albaida» que s'inaugura demà (20 h) a la Font del Barri

Compartir el artículo

stats