Foc Amic

Un dia especial

31.10.2015 | 00:36

És divendres. I per primera vegada en molt de temps, pots portar els teus fills a escola. Un goig retrobat i efímer. Avui lliures perquè treballaràs tot el cap de setmana. Una pausa oportuna perquè és l'aniversari del fill major i encara hi ha preparatius a fer. I no has d'agafar el tren de rodalies que et castiga les cervicals i, de vegades, la paciència. A València, la gent s'estranya que tornares a Xàtiva, fugint del rovellet de l'ou. Ahir et vas excusar per l'enèsima estrena o presentació a la qual no podràs assistir perquè els xiquets han estat malaltussos. No pots estar tantes nits fora. Et necessiten a casa. I no pots sobrecarregar encara més sa mare. Volies estar ací i allà i no acabaves de fer res bé.

No estàs escrivint ni la quarta part del que t'agradaria. I tampoc no és cap drama. Jaume Cabré, un dels escriptors que més admires, ja et va explicar aquell dia que vas tindre el plaer de presentar-lo, al sopar posterior a l'acte, que aquesta és una etapa. El món pot viure una llarga temporada —o per sempre— sense els teus llibres. I sense que faces presentacions o xerrades a l'engròs. Et sap mal perquè ja no pots donar caloreta a tota la gent que t'agradaria. Has de filtrar. I si filtres, quedes malament. Ho has d'assumir. Tornares a València, a treballar, perquè la cosa s'estava posant molt maleta. És pesat, però encara com, has de donar gràcies tots els dies per tindre un treball que, a més, t'agrada. I esteu bé a Xàtiva. És la ciutat on vols criar els teus fills, al costat dels iaios. «Operació àncora», diu un company periodista de València, amb un cert to burleta. No fas cas.

Avui hauries d'estar content, i ho estàs, tot i que també et recorre una profunda recança. Fa poc que es compliren els 20 anys des que morí Raquel, la teua germana, amb només 19 anys. Voldries que haguera conegut els teus fills, que haguera tingut els seus. Tot això i allò que no cal que s'aprope el dia de Tots Sants per recordar-ho. Perquè la dolorosa mort d'Obdulia, ta mare, encara és recent.

Acabes aquestes ratlles perquè has d'embolicar regals. I has de fer el dinar perquè ve el iaio Pere. I, a poder ser, t'has de tallar els cabells. Molta cosa. Però no has de pujar al tren. Ni tornar, amb l'energia xuclada. Una divendres a casa. Un dia especial.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Costera-La Canal-La Vall d´Albaida

Un millar de asistentes en el cierre del Ontinyent al Carrer
Un millar de asistentes en el cierre del Ontinyent al Carrer

Un millar de asistentes en el cierre del Ontinyent al Carrer

La campaña de dinamización comercial finaliza llenando de vecinos y visitantes la calle Martínez...

Los ingresos por multas se hunden en Xàtiva mientras repuntan los del impuesto de obras

Los ingresos por multas se hunden en Xàtiva mientras repuntan los del impuesto de obras

La recaudación por el ICIO regresa a niveles de 2011 La sanciones de circulación reportan un 28%...

Los sindicatos piden al tripartito que demuestre su voluntad «con hechos»

El presidente de la Junta de Personal del Ayuntamiento de Xàtiva, José Luis Morales, ha explicado...

La Colla Mal Passet de Cocentaina gana el certamen de «dolçaines»

El grupo se impuso a El Sogall de Castalla y La Xafigà de Muro d'Alcoi en el concurso de Ontinyent

Canals muestra su decepción con la CHJ por no asumir la queja de los barrancos

El alcalde ha reclamado al organismo que frene los problemas de inundaciones que perjudican al...

Multitudinaria despedida en la Seu de Xàtiva al abogado Ignacio Barona, fallecido a los 64 años

Murió en la madrugada del viernes al sábado en el trayecto del hospital de Xàtiva a Valencia tras...

Enlaces recomendados: Premios Cine