Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L'Ovidi ara sona a Verdcel

L'escenari era a la vora del riu, mare; el lloc el Filaner d'Ontinyent. El dia, al caure la nit del primer diumenge de l'any, els protagonistes eren originaris d'Alcoi. I el motiu musical: un homenatge a l'homenot Ovidi Montllor, qui ja fa 20 anys se'n va anar de vacances. En un ambient càlid i quasi familiar el grup VerdCel va presentar en directe el seu nou disc (CD-DVD) Del cor a les mans, que han dedicat a l'obra musical d'Ovidi. El disc, que va poder ser adquirit pels qui van acudir al concert, anava acompanyat d'un DVD en directe fruit d'una campanya de micromecenatge.

Amb un origen alcoià que comença amb este segle, i un format pròxim a l'escènic d'Ovidi, Alfons Olmo, veu, i Toni Mediadea, guitarres, són VerdCel. Despres d'anteriors treballs com Els dies del saurí, Sàmara, PaísViatge i On està el lloc?, han afrontat un repte: reviscolar l'obra d'Ovidi. Una tasca necessària després dels 20 anys en què els governs autonòmics del PP han imposat el silenci sobre este cantant únic. Verdcel acudeix a rescatar-lo des d'uns orígens comuns com son Alcoi i la Cançó. Este lloable intent d'Alfons Olmo de refredar la memòria d'Ovidi es valent. I ho es en tant que superar la força, la comunicació i el temperament que transmetien les cançons en directe d'Ovidi és impossible. Això fa que el públic que acudeix a la presentació de l'esmentat disc es divideixa entre els que descobreixen a Ovidi i els qui l'escoltaren als anys 70-80. Perquè personalitats i veus tan expressives com la d'Ovidi en són parides ben poques.

Ovidi en una mena de presència escènica. Malgrat l'humilitat i senzillesa de recursos de Del cor a les mans el CD està farcit d'una dignitat compartida. A l'escenari, junt a una mena de retrat d'Ovidi, en atri, apareixen objectes simbòlics de la vida i obra del cantant i actor alcoià. Va ser un repertori on es va poder escoltar De res, Serà un dia que durarà anys, Escola de Ribera, Assaig de càntic al temple, Història d'un amic, El desesperat, Cançoneta juganera, El diluvi, Encara nois, encara o El meu poble Alcoi.

Compartir el artículo

stats