La primera càtedra conjunta de les Universitats de València i Alacant veu la llum en Ontinyent

L´alcalde d´Ontinyent defineix l´acord com "un nou pas al projecte de Ciutat Universitària que vam encetar en 2011 i una nova mostra de que la unió fa la força"

10.03.2016 | 18:18
La primera càtedra conjunta de les Universitats de València i Alacant veu la llum en Ontinyent
La primera càtedra conjunta de les Universitats de València i Alacant veu la llum en Ontinyent

La primera càtedra conjunta de les Universitats de València i Alacant ja és una realitat, i veu la llum a Ontinyent. Els rectors de les dues universitats, Esteban Morcillo i Manuel Palomar; l´alcalde d´Ontinyent, Jorge Rodríguez; el Director General de Caixa Ontinyent, Vicente Penadés; i el gerent d´Eset Espanya, Vicente Coll, signaven hui el conveni que permet posar en marxa la "Càtedra Universitària Ajuntament d´Ontinyent-Caixa Ontinyent-Eset per a la innovació i configuració de territoris intel·ligents".

Es tracta d´una càtedra radicada al Campus d´Ontinyent, que comptarà amb una dotació de 30.000 euros anuals per a activitats, i que estarà codirigida pels professors Vicente Cerverón (UV) i Josep Antoni Ybarra (UA).

L´alcalde d´Ontinyent, Jorge Rodríguez, manifestava que amb aquest acord "demostrem novament que junts som més i que la unió fa la força, i donem un nou pas al projecte ´Ontinyent, Ciutat Universitària´ que vam encetar en 2011 amb ajuda de la UV i Caixa Ontinyent. Amb la càtedra aconseguim una estructura acadèmica estable destinada a estudiar les capacitats innovadores del nostre territori, reunint un grup d´investigadors per dissenyar i desenvolupar un pla per la innovació social i empresarial que convertisca Ontinyent i el seu entorn en un espai més competitiu, modern i Intel·ligent", destacava.

Segons s´exposa al document, l´acord respon a les inquietuds comunes de totes les entitats implicades per fomentar la innovació i un emprenedorisme territorial integrat "que faça compatible la competitivitat econòmica, el benestar social, la sostenibilitat ambiental i la disminució dels desequilibris territorials".

Esteban Morcillo destacava que la càtedra "permet aliar-se i interaccionar al teixit productiu, l´administració pública i universitats", amb un caràcter pioner que també coincidia en destacar Manuel Palomar, qui incidia en què la "esta càtedra té com a raó de ser respondre a les necessitats del territori d´Ontinyent, innovant entre totes les parts implicades per constituir un territori intel·ligent", remarcava.

Des d´Eset Espanya, Vicent Coll mostrava el seu agraïment "perquè s´haja comptat en la nostra empresa per a un projecte tan important per a la ciutat, ja que nosaltres sempre estarem dispostos a fer el que siga per Ontinyent"; mentre que Vicent Penadès incidia en què aquest acord "encaixa perfectament dins les línies estratègiques de la nostra obra social, per a revertir el beneficis que obtenim allà on es generen".

El Director General de Caixa Ontinyent, que mostrava la predisposició de l´entitat "a aportar els nostres coneixements sobre economia", feia especial al·lusió al paper desenvolupat per l´alcalde d´Ontinyent: "Jorge Rodríguez ha estat el Bosón de Higgs que ens ha unit a tots un a un, i ha aconseguit portar el lideratge d´aquest projecte, pel que li donem l´enhorabona", concloïa.

La càtedra contempla la realització d´activitats formatives, culturals, d´investigació i de projecció universitària orientades al coneixement i la difusió permanent del desenvolupament territorial d´Ontinyent, i en particular, de la innovació, com ara investigacions; jornades i cursos de formació; publicacions i exposicions; premis; conferències; publicacions, o promoció de trobades nacionals i internacionals d´experts sobre temes d´interès, entre d´altres. A més a més, s´estableix la creació d´una comissió mixta per al compliment dels compromisos i el seguiment de la marxa del conveni, composta per representants de totes les entitats implicades.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Costera-La Canal-La Vall d´Albaida

El fiscal pide hasta 30 años en el juicio a 13 miembros de una banda de atracadores

Los delincuentes actuaban en la Ribera y la Costera y el Ministerio Público les imputa los asaltos...

La apertura de la residencia de Ontinyent se retrasa ahora al primer trimestre de 2017

La apertura de la residencia de Ontinyent se retrasa ahora al primer trimestre de 2017

Mónica Oltra admite en Ontinyent que el compromiso de abrir a finales de este año no se cumplirá

Xàtiva da empleo durante medio año a quince personas atendidas por Servicios Sociales

La medida persigue mejorar la calidad de vida de familias con problemas económicos, de paro o con...

Inversión de 30.000 euros en la CV-580 para mejorar el tránsito peatonal en Navarrés

La Diputación de Valencia prevé ensanchar aceras, crear un nuevo paso peatonal así como mejorar la...

El Museo Arqueológico Nacional incluye la pila árabe de Xàtiva en una muestra con las 150 piezas más relevantes

El Museo Arqueológico Nacional incluye la pila árabe de Xàtiva en una muestra con las 150 piezas más relevantes

La institución solicita al ayuntamiento la cesión del hallazgo para la gran muestra conmemorativa...

Compromís arremete contra Rodríguez por los embargos del recibo de la basura

La coalición tacha de «traición» las notificaciones que la diputación está emitiendo a los hogares...

Enlaces recomendados: Premios Cine