Tribuna lliure

30 aniversari consell de la joventut de Xàtiva

24.09.2016 | 00:19

ui dissabte 24 estem de celebració a Xàtiva. Després d'anys cercant la mobilització del Consell de la Joventut de Xàtiva, aquest torna a estar present i actiu, just quan es troba a punt de complir el seu trenta aniversari. Durant aquests 30 anys han hagut moments fàcils i difícils a l'hora de gestionar i d'entendre la diversitat de la societat xativina, però aquestes situacions s'han anat superant amb l'esforç incansable i desinteressat dels diferents membres que participen en les associacions. A parer meu, enguany és especialment important fer un reconeixement a totes les persones que han fet créixer aquest projecte, així com a les diferents associacions juvenils de tots els àmbits que han format part d'aquest projecte. Es tracta d'associacions que des del seu àmbit han promogut el civisme i la cohesió ciutadana i s'han implicat en la construcció del teixit social i cultural de la ciutat.

Aquest aniversari ha sigut una gran motivació per al Consell de la Joventut en l'organització d'aquesta Fes Jove 2016. La Fes Jove és la fira d'associacions en la qual estaran representats els diferents col·lectius juvenils que podem trobar a la ciutat i ens oferiran tallers i informació sobre els objectius i tasques que realitzen. De la mateixa forma, s'ha organitzat una programació que s'allargarà durant tot el dissabte, on podrem gaudir de xerrades, concerts, paelles, jocs de rol, etc.

Així doncs, fa 31 anys que es va celebrar la primera Fes Jove. En aquell moment encara no existia el Consell de la Joventut i els qui es van encarregar d'organitzar-la no sé si s'imaginaven fins a quin punt anava a créixer l'associacionisme dels joves xativins, però el que és ben cert és que allò va marcar un precedent en la mobilització juvenil de la nostra ciutat, que s'ha anat adaptant als nous models d'oci i convivència. Els joves que preneu el relleu d'aquells joves de fa 30 anys, i els qui el vàrem prendre fa anys, els estarem eternament agraïts per haver plantat aquella llavor que ens ha fet arribar on estem hui i que, sobretot, ens permet anar teixint el futur de la ciutat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Costera-La Canal-La Vall d´Albaida

Desperfectos en el patio del colegio de la Llosa
Desperfectos en el patio del colegio de la Llosa

Desperfectos en el patio del colegio de la Llosa

El PSPV de la Llosa de Ranes ha advertido de las deficiencias del CEIP Crist del Miracle, que...

Xàtiva crea seis puestos de trabajo con ayudas que suman 57.000 euros

El Servef gestionará en breve la incorporación de un auxiliar de turismo, dos administrativos y un...

Ontinyent se prepara para la XIV Nit d´Escola Valenciana

El teatro Echegaray alberga la fiesta en la que la entidad da a conocer los premios al uso social...

El Monasterio Rupestre de Bocairent recibe 500 visitantes en su reapertura

El Monasterio Rupestre de Bocairent recibe 500 visitantes en su reapertura

Alrededor de centenar y medio de personas participaron de la «Nit en Blanc» que se organizó por...

Reválidas de naftalina

Recuperen ustedes su cómodo calzado para ir de manifestación y planchen sus camisetas y sus...

La Policía de la Llosa de Ranes patrulla con un vehículo no oficial

Los agentes utilizan un vehículo sin dotación alguna debido a que el automóvil oficial ya no se...

Enlaces recomendados: Premios Cine