Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Des de la serra Vernisa

Un ninot descol·locat

Aquesta és la historia? d'un Ninot descol·locat, que a la cavalcada no volia eixir després d'estar preparat, arreglat i molt mudat; sense adonar-se que a la desfilada ningú ho l'havia convidat. Deia que eixe acte faller, a finals del mes d'octubre, estava mal programat i no li pegava a eixa época del any. Ni amb cola. Quina mala idea van tindre i quin poc de coneixement el canviar actes de dia, sense trellat ni mirament. Els partidaris del canvi van al·legar com a excusa al seu dia que al febrer i març? massa actes hi havia. I que d'aquesta manera, la festa, durant l'any es repartia. I pensava el Ninot, quan podoa, que també hi ha molts actes en Fira i en Setmana Santa moltes processons, i ningú canvia eixos actes de data cinc mesos perquè a ells els passe, amb perdó, pels collons. Les coses s'han de fer quan toquen, si volem donar-los prestigi i col·locar-los galons. I més encara unes festes tan assenyalades, plenes de divertiment, sentiments i passió. Si deixem que ens les trastoquen, nosaltres mateixos estarem devaluant-les i provocant confusions.

El Ninot va pensar: espere que aquest siga l'últim any que es fa la cavalcada en aquestes dates, i en el pròxim exercici, torne a finals de febrer o primers de març la representació amb tot el seu esplendor. I si de pas avancen l'hora d'inici un poquet, encara seria molt millor, que acabar-la tan tard li lleva a la desfilada public i esplendor. S'ha d'intentar que la cavalcada la veja quan més gent millor, i per això cal adaptar-se en dia i hora al gust del públic consumidor, en compte d'adaptar-la als criteris de l'exhibidor. Pobre Ninot, despagat, no s'ha adonat de que la facen quan la facen la cavalcada amb ell no han comptat, perquè des de fa molts anys que en la seua desfilada, ell ja fa temps que no ha participat.

Una festa desubicada. I així són les incongruències d'aquesta societat avançada. Que volent fer la festa més gran? la fan més desllavassada. I així, en l'anomenada Cavalcada del Ninot, el Ninot no s'el veu en cap desfilada. I en compte de fer-la en vespres de falles, la fan prop de Tots Sants tot i ser, com és, la més curiosa i més divertida desfilada que un pot esperar. Un altre any, per tant, hauré de veure la cavalcada fallera del seu temps desubicada. Un altre any em quedaré despagat per tan estranya data, i de nou em sentiré com un ninot descol·locat veient auesta festa nostra tan desprestigiada.

Compartir el artículo

stats