Votem als nostres representants polítics confiant en que la seua acció es centrarà en millorar les condicions de vida i convivència de la ciutadania, mantenint actituds democràtiques de respecte, diàleg i esperit de col·laboració. Però no sempre ocorre així, i en lloc d'exposar les propostes, iniciatives, dubtes o consideracions pertinents a les comissions informatives dels ajuntaments o als plenaris (espais democràtics naturals on es fa política), trobem que el PP persegueix i envia amb desmesurada freqüència assumptes municipals.

Aquesta reflexió ve donada perquè a l'abril de 2016, la portaveu del PP de la Font de la Figuera, posa una querella a l'actual alcalde Vicent Muñoz per la contractació de la periodista fontina Andrea Sarrió, professional autònoma que es troba en la mateixa situació que altres autònoms fontins contractats per l'Ajuntament de la Font des que, en 2012, el govern presidit per Mariano Rajoy va posar en vigor el RDL 20/2012. Des d'aleshores, molts ajuntaments es veuen obligats a contractar empreses i/o autònoms que presten serveis als consistoris per millorar la gestió i atenció ciutadana.

A la Font de la Figuera l'equip de govern va prioritzar la contractació d'aquests professionals amb domicili a la població, ajudant a que el veïnat fontí pogués residir i treballar al poble on desitja viure, evitant en la mesura del possible, la migració de joves i famílies a altres pobles i ciutats, i complint la legislació vigent que exposa la possibilitat de fer contractacions de serveis amb un valor inferior a 18.000 euros. Davant d'aquesta acció, i tenint en compte que des de juny de 2015, la portaveu del PP ja ha interposat 5 denúncies als jutjats contra l'equip de govern, s'obren molts interrogants: Presentar una querella és ben fàcil, només cal muntar una acusació (certa o no) i portar-la al jutjat, si el que es busca és portar a l'alcalde a declarar i el ressò mediàtic que eixe titular i foto li pot donar, però resulta evident que la seua intenció és embrutar la imatge i la tasca de l'actual alcalde.

Per què centra totes les seues energies en paralitzar l'ajuntament i el treball del rival polític i intentar destruir al contrari en lloc d'aportar per construir un projecte de millora i convivència ciutadana? Estem davant d'una persecució personal contra l'alcalde? Tal vegada, la portaveu del PP de la Font no té propostes o arguments polítics per treballar diàriament al sí de la corporació i, en lloc de realitzar una tasca d'oposició política democràtica dialogant a les comissions informatives i als plenaris de l'Ajuntament, prefereix interposar querelles als jutjats.

Són partícips els regidors i militants del PP de la de l'actuació d'esta senyora? Per què només qüestiona la contractació de la periodista quan hi ha hagut més autònoms en la mateixa situació, inclòs durant el seu mandat? Vol dur als jutjats un per un totes les contractacions dels professionals fontins que han prestat serveis a l'Ajuntament? Per què fomenta la polèmica i la crispació entre la ciutadania en lloc de treballar en accions conjuntes per augmentar el benestar de totes i tots els qui residim a la Font? Què pretén amb esta judicialització de la vida municipal? Córrer una cortina de fum als èxits aconseguits? A qui beneficia aquesta inútil pretensió de paralitzar l'acció de govern? Al poble? Jo crec que no, i vosaltres com a poble?