LAjuntament de Llutxent ha liquidat tot el deute bancari després de pagar els 385.139´28 euros pendents, una reducció del passiu considerable després de la càrrega heretada en començar la legislatura, que pujava a 754.205 euros a l´inici de 2015. La reducció del deute ha estat possible gràcies al superàvit dels pressupostos municipals en 2015 i 2016, la contenció de les despeses o les millores de gestió en l´aigua, que ha canviat de concessionària; telèfon, amb un contracte més beneficiós; o el canvi de contracte de l´energia elèctrica, més econòmica i alhora, amb major proporció de renovables. Com assenyala l´alcalde, Pep Estornell, «Llutxent ja no deu diners als bancs ni en deurà a la Mancomunitat gràcies a l´acurada gestió econòmica que hem realitzat en a penes dos anys».

Pel que fa als gastos de personal, s´han redistribuït les tasques i reorganitzat a partir de baixes voluntàries. A més, cal tenir en compte que l´alcalde no cobra i sols hi ha tres regidors alliberats a temps parcial, un al 60% i dos al 30%. Tampoc es paga l´assistència a plenaris, comissions o Juntes. En finalitzar l´exercici del 2015, el deute s´havia reduït en 198.519´83 euros i se situava en 555.685´22 euros que durant el període del 2016 es van deixar en 414.265´05€. «Enguany, fent un esforç i sabent el que suposava en interessos a la tresoreria municipal, hem decidir liquidar-lo definitivament» explica Estornell.

En dos anys, s´han solucionat els incompliments dels convenis salarials que causaven la insatisfacció dels treballadors municipals; s´ha facilitat al veïnat la restitució de les quantitats pagades en els rebuts del fem que s´havien cobrat injustament per duplicat la legislatura anterior; i s´ha rebaixat parcialment l´IBI «per a alleugerir les càrregues econòmiques familiars en plena crisi i, si cadastre ho aprova, la previsió és una nova rebaixa de l´IBI del 5% per al pròxim exercici pressupostari. "Havíem d´actuar per justícia social, ho vam fer i ho seguirem fent» recorda Estornell.