08 de junio de 2017
08.06.2017

Llutxent liquida tot el deute amb les institucions bancàries

L'ajuntament devia a l'inici de legislatura més de 754.000 euros, que es van reduir a 385.000 en 2017 i s´acaben de liquidar

08.06.2017 | 10:47

LAjuntament de Llutxent ha liquidat tot el deute bancari després de pagar els 385.139´28 euros pendents, una reducció del passiu considerable després de la càrrega heretada en començar la legislatura, que pujava a 754.205 euros a l´inici de 2015. La reducció del deute ha estat possible gràcies al superàvit dels pressupostos municipals en 2015 i 2016, la contenció de les despeses o les millores de gestió en l´aigua, que ha canviat de concessionària; telèfon, amb un contracte més beneficiós; o el canvi de contracte de l´energia elèctrica, més econòmica i alhora, amb major proporció de renovables. Com assenyala l´alcalde, Pep Estornell, «Llutxent ja no deu diners als bancs ni en deurà a la Mancomunitat gràcies a l´acurada gestió econòmica que hem realitzat en a penes dos anys».

Pel que fa als gastos de personal, s´han redistribuït les tasques i reorganitzat a partir de baixes voluntàries. A més, cal tenir en compte que l´alcalde no cobra i sols hi ha tres regidors alliberats a temps parcial, un al 60% i dos al 30%. Tampoc es paga l´assistència a plenaris, comissions o Juntes. En finalitzar l´exercici del 2015, el deute s´havia reduït en 198.519´83 euros i se situava en 555.685´22 euros que durant el període del 2016 es van deixar en 414.265´05€. «Enguany, fent un esforç i sabent el que suposava en interessos a la tresoreria municipal, hem decidir liquidar-lo definitivament» explica Estornell.

En dos anys, s´han solucionat els incompliments dels convenis salarials que causaven la insatisfacció dels treballadors municipals; s´ha facilitat al veïnat la restitució de les quantitats pagades en els rebuts del fem que s´havien cobrat injustament per duplicat la legislatura anterior; i s´ha rebaixat parcialment l´IBI «per a alleugerir les càrregues econòmiques familiars en plena crisi i, si cadastre ho aprova, la previsió és una nova rebaixa de l´IBI del 5% per al pròxim exercici pressupostari. "Havíem d´actuar per justícia social, ho vam fer i ho seguirem fent» recorda Estornell.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Costera-La Canal-La Vall d´Albaida

Algún día pasará algo...

Algún día pasará algo. ¿Cuántos de ustedes no han oído o pronunciado esta frase que bien analizada...

La Pobla del Duc pone a la venta nueve naves nido por 80.000 euros cada una

La Pobla del Duc pone a la venta nueve naves nido por 80.000 euros cada una

El ayuntamiento subasta los inmuebles municipales, hasta ahora en régimen de alquiler Una...

La Vall «pierde» 29 millones al año por la infrafinanciación autonómica

La Vall «pierde» 29 millones al año por la infrafinanciación autonómica

Soler y Rodríguez señalan que con un reparto justo Ontinyent tendría 11,4 millones de euros más

El PP rechaza el plus de 14.000 euros asignado al Intendente de la Policía Local de Xàtiva

El gobierno local autoriza un complemento al funcionario y más horas extra para gestionar el...

La escuela de la Música Vella de Xàtiva organiza una jornada de puertas abiertas

Entre mañana y pasado, el centro permitirá a cualquiera conocer sus enseñanzas y probar instrumentos

Enlaces recomendados: Premios Cine