24 de junio de 2017
24.06.2017

Balanços parcials

24.06.2017 | 11:01

e n un context normal, el govern d'una ciutat com Xàtiva, format per tres partits diferents „tampoc no es penseu que una gran innovació mundial: passa per tot arreu„ requeriria d'un acte de balanç conjunt i consensuat de la gestió coincidint amb el pas de l'equador del mandat municipal. Una roda de premsa, almenys, posant l'accent en coses concretes que puguen ser defensables per totes les parts. Després, si voleu, els actes de partit per a que cadascú pose l'accent en les seues àrees de govern. Dic això perquè molts ciutadans no pensen en clau partidària, sinó de gestió: es va votar molt majoritàriament un canvi. Amb l'exigència d'uns mínims de cohesió i bona salut.

A la capital de la Costera, tanmateix, s'ha escenificat tot el contrari. Els actes de partit tenen sentit en el moment que hi ha diferents àrees de govern i cadascú vol defensar la seua gestió. El problema és que el jove govern s'enfronta a una doble tasca d'oposició: la que exerceixen amb més o menys encert els grups opositors, Partit Popular i Ciutadans, i al remor que corre per la ciutat d'uns (tots) malparlant dels altres.

Desaparegut el pegament de tenir a Alfonso Rus en contra, la qual cosa cohesionava l'esquerra en els llargs temps d'oposició, la gestió, en canvi, ha provocat escletxes. Fins un punt difícilment suportable que, pel que sembla, té el reflex més sagnant en la junta de seguiment del pacte de govern, una màquina de retrets i mals rotllos que després s'estenen, com una taca d'oli, per les xarxes socials i els comentaris de bar.

Potser els actors no en són conscients, però el mandat de la ciutadania contenia un implícit: dialoguen, arriben a consensos i governen aquesta ciutat de manera diferent a com s'havia fet les darreres dues dècades. Amb uns mínims de convivència per no regalar al PP un retorn triomfal. Entre altres coses, perquè cap de les tres formacions de govern estarà en condicions, les properes eleccions, de governar en solitari. Ni en el més boig dels seus somnis. S'hauran de veure les cares de nou. I cadascú tindrà la seua visió, però lamente decebre els lectors: en aquests dos anys no ha hagut cap partit del govern muncipal de Xàtiva que s'haja distingit per una relació encerts-desencerts especialment brillant. Ni per una actitud més positiva envers la convivència. I el temps s'esgota irremeiablement.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Costera-La Canal-La Vall d´Albaida

Arriba, imagen de 2016 con el Reial de la Fira despejado. Sobre estas líneas, el de este año.
El Reial de la Fira ya no es lo que era

El Reial de la Fira ya no es lo que era

El tramo central de la feria de Xàtiva y epicentro del recorrido desconcierta con el discutido...

Detenido un joven de 26 años por agredir y abusar sexualmente de al menos tres mujeres en Xàtiva

En los tres casos esperó a entrar con ellas al ascensor o la escalera, se abalanzó sobre ellas y...

Concluyen las obras de reparación del Camí de la Puríssima

Concluyen las obras de reparación del Camí de la Puríssima

Ontinyent completa los trabajos en la vía afectada por el fuerte temporal de diciembre

Canals mejora el pabellón y la antigua Casa de la Cultura

Canals mejora el pabellón y la antigua Casa de la Cultura

El consistorio invierte 75.000 euros para instalar un ascensor en el recinto deportivo y cambiar...

Las candidatas a Miss Universe recalan en Xàtiva

Las candidatas a Miss Universe recalan en Xàtiva

Realizaron una visita turística por el Castell y Adexa acogió una master class sobre el certamen...

El San Rafael coge ritmo y confianza con dos triunfos ante Xeraco y Benimar

El San Rafael coge ritmo y confianza con dos triunfos ante Xeraco y Benimar

Los de Ángel Guarner superan sus compromisos de pretemporada

Enlaces recomendados: Premios Cine