Representació de l´Ajuntament de Xàtiva i alumnes de l´IES Lluís Simarro Lacabra han participat aquest cap de setmana en les activitats organitzades per l´Amical Mauthausen, a Àustria.

Fins a la localitat que alberga un dels camps de concentració nazis, on van morir uns 400 valencians entre els que es trobaven 5 xativins, s´ha desplaçat el primer tinent d´alcalde de l´Ajuntament de Xàtiva Miquel Lorente així com 7 alumnes de l´Institut Lluís Simarro. Es tracta de la III edició d´aquest homenatge en la que participa la ciutat de Xàtiva.

Lorente ha intervingut als actes commemoratius, que s´han celebrat al Castell de Hartheim i al camp de Gusen on s´ha instal.lat una placa commemorativa, i ha recordat als xativins que van morir allí.

«Una de les parts més honestes amb la lluita pels drets humans es troba en aquest lloc. Els xativins i les xativines no oblidem , sinó que ho considerem un dels exemples per continuar construint una societat més justa i igualtària de la mà de tots els joves que ací ens acompanyen», manifestà el primer tinent d´alcalde de Xàtiva.

Als actes han participat un total de 35 estudiants valencians i el propi president de la Generalitat Ximo Puig acompanyat per la consellera de justícia Bravo. A banda del Lluís Simarro, també han assistit a Mauthausen l´IES Joan Fuster de Bellreguard, l´Enric Valor de Pego, l´IES Els Ports de Morella, l´IES de Torís o l´IES de Bunyol.