Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Reggae valencià des d'Ontinyent

El grup Auxili grava "Dolç Atac", el segon disc d'estudi de la seua carrera

El nou treball d'Auxili està dominat pels ritmes jamaicans. aa

El grup d'Ontinyent Auxili acaba de grava Dolç Atac, el seu segon disc d'estudi. Després d'un parèntesi on han pogut madurar i agafar forces amb nous components i noves influències, la banda de reggae torna a la càrrega amb esta nova referència.

Dolç Atac (Autoeditat, 2013) és la consagració d'Auxili cap a un so propi on abracen els ritmes jamaicans, especialment el reggae. Entre les seues influències es troben Seeed, Fermín Muguruza, La Gossa Sorda, Dub Inc. i també tot l'univers musical que habita en la seua ciutat natal, Ontinyent. Pel que respecta a les lletres continuen el fil del primer treball Existirem...?,textos combatius que denuncien totes els injustícies que actualment estan tan presents en la societat actual, deixant espai a més a altres temes com l'amor o desamor.

Auxili assenyala que la difusió de la seua música la vol fer de forma lliure i directa. És per això que posa a la disposició "de tot el món en descàrrega directa Dolç Atac". Un disc que recorda que és autoeditat per la pròpia banda i que ha estat possible gràcies a la gent que els ha ajudat en el seu projecte de micromecenatge i gravat i barrejat per Sam Ferrer en el WZ Estudi de Borriol.

A més, el grup ha contat amb l'ajuda d'amics i companys d'altres bandes valencianes com Joan Marc (La Gossa Sorda) al teclat o Albert (Obrint Pas) a la trompeta i arranjaments. En les col·laboracions han pogut contar amb Seguí (La Gossa Sorda) veu en el tema Abismes. Joan i Pau Barberà (Tashkenti) veu i acordió en Passa el Temps. Senka i Julio (L'Arrel) veu en Rude Girl i Dj Panxo (Sophy Zoo) i Dj Jano (L'Arrel) als efectes.

Compartir el artículo

stats