Rafael Company i Vicent Ribes guanyen els premis Miquelet

L'apagó de RTVV va marcar anit el desenvolupament de l'acte de lliurament dels guardons 2013 i l'homenatge al grup de rock Obrint Pas i l'editor Rafel Sena

01.12.2013 | 01:28
Els guardonats d´enguany amb els representants del Micalet.
Els guardonats d´enguany amb els representants del Micalet.

La Societat Coral el Micalet va celebrar ahir la 26ª edició del lliurament dels seus guardons anuals, els Premis Miquelet. Els guanyadors són Rafael Company, que amb "Cartografia, edeologia i poder. La Mediterrània nord-occidental i els mapes etnogràfics del 'Touring Club' italià (1927-1940)" ha aconseguit el Joan Coromines d'investigació; i Vicent Ribes i Albert, director del CEIP El Castell d'Almoïnes (la Safor), que amb el treball "Art i educació" ha guanyat el premi Enric Soler i Godes, d'experiències pedagògiques a l'escola.
La vetlada literària va començar amb l'actuació de folk de Mara Aranda, i va continuat amb el parlament d'obertura a càrrec de la periodista i ex treballadora de RTVV, Amàlia Garrigós. En pujar a l'escenari del Teatre Micalet, tota la sala es va posat dempeus i amb un llarg aplaudiment va retre homenatge als treballadors que han defensat RTVV i que han lluitat per una televisió pública, de qualitat, plural, veraç i en valencià.
Seguidament es va procedit al lliurament de dues beques d'estudis musicals, una atorgada pels exalumnes de l'Institut Obrer de València que ha sigut per a Hernán Pinto Fortea, estudiant de quart curs d'ensenyament elemental de piano; i una altra que atorga la Fundació Teodulfo Lagunero i que li ha sigut concedida a Elba Camisa Vicente, estudiant de sisè curs d'ensenyament professional de piano. I a continuación, el president del Micalet, Tonetxo Pardinyas, va lliurar els premis a Company i a Ribes.
La vetlada va arribat als prestigiosos Miquelets d'Honor que enguany han rebut, com a defensors de la llengua i la cultura del País Valencià, el grup de rock Obrint Pas, com a Miquelet d'Honor col·lectiu; i l'editor Rafel Sena i Guzman, com a Miquelet d'Honor individual.
A la cerimònia de lliurament dels Premis Miquelet i Miquelets d'Honor 2013, Tonetxo Pardinyas va agraïr als col·laboradors el suport als premis, i dels guardonats d'honor va destacar que són "un contrast necessari perquè continuem avançant en el nostre dia a dia com a poble per aconseguir definitivament el nostre redreçament nacional i com a País".
L'apagó ahir de les emissions de RTVV també va tindre presència al parlament de Pardinya, qui considerà la manifestació d'ahir com "un clam de dignitat d'un poble". "La guerra oberta per la recentralització i l'anul·lació de l'estructura autonòmica actual de l'Estat ens vol tornar als temps del franquisme", va remarcar el president.anteriorsiguiente

Globos de Oro 2018

Globos de Oro 2018

Conoce a los ganadores de los Globos de Oro y disfruta de las mejores imágenes de la alfombra roja en directo.

 

Restaurantes en Valencia

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre los mejores restaurantes de tu zona: Gandía, Torrent, Sagunt... y disfruta de la cocina valenciana.
Todos los restaurantes de Valencia

 

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.

 
Enlaces recomendados: Premios Cine