El festival Rototom Sunsplash arriba hui al seu final amb els últims concerts i activitats. El músic franc-espanyol Manu Chao aconseguí, el passat dijous, i acompanyat pel seu nou projecte musical La Ventura, que el Rototom Sunsplash penjara el cartell de «no hi ha entrades». El cantant oferí els temes més populars de la seua etapa en solitari, amb Mano Negra, Radio Bemba i ara acompanyat per La Ventura, el seu últim projecte. La presència de Manu Chao era una de les actuacions més esperades i la que més expectatives despertà en el públic de la present edició.

Llançant constantment la premissa: «Pase el que pase, siga el que siga: Pròxima estació Esperanza», combinà com sempre els ritmes rumbers, del ska i del reggae a la seua actuació. Per a Manu Chao és «hora de passar a l'acció contra la corrupció», així com de cantar-li al poble palestí amb Clandestino acompanyat en l'escenari amb xiquets i dones sahrauís.

Últimes activitats del festival

Hui li toca el torn a Tiken Jah Fakoly, exponent del reggae procedent de Costa de Marfil, que tancarà el cartell del Main Stage amb lletres de les seues cançons en les que denúncia la pobresa, la injustícia, els abusos de governs i multinacionals o la corrupció política en África, amb l'objectiu de conscienciar a la comunitat internacional

Al mateix escenari actuarà el jamaicà Freddie McGregor, qui compartirà espectacle junt amb dos dels seus fills, Stephen Di Genius i Chino McGregor, acompanyats per Big Ship Band. També aterrarà el cubà Max Romeo, qui ha sabut combinar a la seua música l'espiritualitat del gospel, el sentiment del soul i la tristesa de la gent del gueto.

El quartet de l'escenari principal ho completarà el solista francés Yaniss Odua, qui eixirà al Main Stage amb Volodia and Artikal Crew. Ambdós van participar la passada primavera en la gira europea Rototom & Friends.

A banda dels concerts, al festival tambè tindrà lloc el debat «¿Quién defiende los derechos humanos?» en el Forum Social, que comptarà amb la presència de la vicepresidenta d'Amnistia Internacional, Charo Assot. Així mateix, hi haurà activitats com un taller de mandales indis, una jam session amb instruments africans i cercaviles amb el Rototom Circus.