La ciutat de Morella torna a acollir un dels cursos més importants del panorama musical. El pròxim dissabte 18 de juliol comença la quarta edició del Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista de Morella, organitzat per l'Associació Cultural Comes, com a resultat de la dimensió acadèmica del conjunt valencià Capella de Ministrers, que des de 1987 treballa en la recuperació, difusió i interpretació del patrimoni musical valencià més antic.

La IV edició de Early Music Morella es centrarà en l'estudi de la mística i la seua relació amb la música. Amb açò es suma a dues efemèrides: el V centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús i el previ al VII centenari de la mort de Ramon Llull.

El Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista conjuga la tradició i la música culta amb la pràctica amb la teoria musical, i s'ha especialitzat en el repertori dels segles X a XVI, pal·liant la manca d'estudis i difusió d'aquest singular repertori.

Early Music Morella 2015, que finalitzarà el dijous 23, centra el punt d'atenció en la Mística, entesa com una experiència universal natural a les tres cultures, i en la qual la música és fonamental per a transportar la raó, el coneixement i els sentits.

Trobadors, cant gregorià i monodia, ars subtilior, interpretació de música tradicional i andalusí, polifonies religioses, conferències, tallers, exposicions, la dansa medieval de la mort?Tot açò podran gaudir els alumnes del curs, a més d'assistir al festival, obert a tot el públic, on actuaran intèrprets de prestigi internacional com Glen Velez, guanyador de quatre Grammys o Catherine King de Gothic Voices.

Early Music Morella 2015 és possible gràcies a l'organització de l'Associació Cultural Comes i Expositio en col·laboració amb Capella de Ministrers, l'Ajuntament de Morella, la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, la Diputació de Castelló, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, l'Institut superior d'ensenyaments artístics de la Comunitat Valenciana, la Universitat Jaume I de Castelló, AIE i el centre Unesco València-Mediterráneo.