Fa tres anys que Carles Dénia no tornava amb material nou. Ho farà el pròxim setembre amb un disc que ja té nom, L´home insomne (Comboi Records), però abans que acabe l´estiu ja serà possible endevinar com sonarà el nou treball. El músic, acompanyat per La nova rimaire, actuarà el pròxim dilluns a la Torre del Rei de l´Eliana en el que serà el primer concert del quintet amb el repertori del futur llançament. L´actuació serà una preestrena en la qual Dénia i el seu grup mostraran al públic totes les peces del nou disc, basat en el repertori tradicional valencià i que inclou cant d´estil, jotes, seguidilles, fandangos o malaguenyes. Sempre amb el toc característic de Dénia.

L´acompanyaran a l´escenari músics de les cordes valencianes com Tóbal Rentero (guitarra, guitarró, bandúrria i llaüt), Vicent Carrasco (guitarra i guitarró), i els germans Paco i Carlos Lucas (llaüt i bandúrria). El concert, organitzat pel Centre d´Estudis Locals de l´Eliana, tindrà lloc a les 23 hores.

L´home insomne és el bolero amb lletra pròpia que dóna nom al disc i a l´espectacle, el qual l´autor ha definit com «molt essencial i per tant molt radical». En ell, Dénia se sotmetrà als cànons tradicionals amb un resultat que vol ser una provocació. «De vegades transgredint la tradició pel pur plaer de la transgressió, i altres, adoptant una estètica subversivament ortodoxa, rebel davant els dictats de la modernitat», explica el propi autor sobre el repte que s´ha imposat. Tota una declaració d´intencions.

Després del guardonat El paradís de les paraules, amb què Dénia donava nova vida als poetes andalusins adaptats per l´escriptor Josep Piera, L´home insomne constitueix una nova immersió en el repertori popular, construint un pont amb treballs anteriors com ara Tan alta com va la lluna, retornant a l´estil del qual l´autor s´ha nodrit durant tota la seua carrera „també s´acosta habitualment al jazz i al flamenc„, per a compondre un repertori que mostra al Carles Dénia més reconeixible.