L'humorista i cara visible de la companyia Pot de Plom Xavi Castillo actuarà en les Nits del Museu, un espectacle en directe que té lloc cada dijous en el llac del Museu Príncep Felip, en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Portarà el 6 d'agost el seu muntatge ja clàssic, Veriue-ho!, una sàtira còmica on no queda cap sense tallar.

Xavi Castillo és conegut pel fort contingut polític del seu humor, adreçat habitualment als governants del PP, com Rita Barberá i Alfonso Rus.

Per això, suposa un fet especial que Castillo siga convidat ara, després del canvi de govern en el Consell, a actuar en el lloc que ha simbolitzat la política cultural de grans esdeviments i elevats costos dels últims anys.

La vida canvia per a Xavi Castillo, que portava vetat des de 2004 en institucions i ajuntaments despenents del poder popular. El veto va començar per la paròdia que va realitzar del aleshores Papa Joan Pau II.

L'humor bròfec i iconoclasta de l'actor va provocar la indignació de dirigents conservadors i el rebuig de Rus, en aquell moment alcalde de Xàtiva, a que tornara a actuar en la ciutat de La Costera.

En aquell moment va començar una polèmica que es va anar estenent fins convertir-se en una prohibició quasi sistemàtica a pujar-se a escenaris en les localitats on governava el PP.

Fins ara. Amb el canvi de govern sembla ser que la sort de l'humorista està canviant i se li ha alçat el veto en la Generalitat.

Fa uns dies Levante-EMV ja va publicar que Castillo també es pujaria a l'escenari del Teatre Romà de Sagunt, encara que en una extensió de Sagunt a Escena promoguda per l'ajuntament de la ciutat.

Les víctimes de Castillo no han sigut només figures de l'àmbit polític, també famosos com l'arquitecte Santiago Calatrava. Ara l'humor es farà en el propi símbol del creador de Benimàmet.

També Ferran Gadea, el popular Tonet de l'Alqueria blanca i membre de les llistes del PSPV, estarà en les Nits del Museu. Serà el pròxim dia 30.