El ClarinetFest2015, el congrés mundial de clarinet, ha reunit els últims dies a Madrid més de 1.200 assistents acreditats, 180 concerts i 375 artistes, dels quals més de 150 són músics valencians. L´esdeveniment està organitzat per l'Associació per al Desenvolupament i l'Estudi del Clarinet a Espanya (ADEC) i la International Clarinet Association (ICA).

València, Alboraia, Benaguasil, Benissanó, Villar del Arzobispo, Cullera, Carlet, Moncofa i Petrer són algunes de les ciutats i municipis que han participat durant els concerts d´aquest congrés mundial del clarinet.

«Com a clarinetista i organitzador de l'esdeveniment a través d'ADEC, estic molt content amb l'èxit de participació, s'han realitzat més de 40 audicions diàries, on les intervencions de músics de la Comunitat Valenciana han sigut molt importants», comenta Salvador Marí, membre de la directiva de l´esmentada entitat, informa l´Ajuntament d´Alboraia.

El festival, que va tancar les seues portes el passat diumenge, ha comptat amb professors de retlleu internacional, com esl valencians Joan Enric Lluna, clarinet solista de l'Orquestra del Palau dels Arts; Javier Balaguer (de Benaguasil), solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya (ONE); Manuel Martínez (de Villar del Arzobispo), membre de la Banda Municipal de Barcelona; Juan Antonio Fenollar (de Cullera), solista de la Banda Municipal de València, o Francisco Javier Martínez (de Carlet), sotsdirector de la Banda Simfònica Municipal de Madrid, entre altres.

En total, molts clarinetistas valencians (150) han format part dels 375 artistes que han participat a Madrid en el ClarinetFest2015.

Commemoració i homenatge

Enguany, el certamen estava dedicat als 200 anys del naixement d'Antonio Romero, clarinetista i fundador de l'escola del clarinet a Espanya, explica Víctor Fernández, secretari d'ADEC.

Salvador Marí i Maria José Sanmartín, professors del Conservatori de Llíria i solistes de la Orquestra Ciutat de Llíria, han interpretat Cuaricuarteto, obra del compositor i clarinetista de la Banda Municipal de València, José Alamá.

El congrés ha acollit conferències, classes magistrals i concursos, així com una zona d'exhibició on més de 50 empreses¡ oferien tots els seus productes musicals.