El circuit de teatres independent de la ciutat té motius per a celebrar un inici de temporada esperançador. A això ajuda el fet que nasca una nova sala a València, filla en aquest cas d'un dels teatres alternatius com és el Carme. A més, aquest nou espai arriba amb una sèrie d'obres i trobades dedicades a reforçar els vincles de l'escena alternativa en la ciutat, miran al futur. I això perquè la sala de teatre acull la primera Mostra de l´Associació de Creadors d´Arts Escèniques Valencians, que comença avui i s´extendrà durant un mes fins al próximl 4 d´octubre, en eixe nou espai al carrer Gregorio Gea.

I es que Carme Teatre reobri les seues portes en el seu XX aniversari d´estrena. Aquest projecte incorpora noves línies, atenent al públic infantil i juvenil i amb una programació d´espectacles que inclou teatre, circ i dança. Dins de la seua línia habitual Carme Teatre vol fomentar i potenciar nous llenguatges de qualsevol àrea, sempre amb la idea d´ampliar i millorar horitzons a dins de l´oferta cultural de la ciutat.

Aquesta mostra cultural, que compta amb la colaboració de Comitè Escèniques, té per títol Teatre de l´Altre. Encontres x una nova escena, ofereix una àmplia visió de la nova creació escènica i compta amb l'exhibició dels espectacles de vint companyies de teatre i altres activitats dedicades al debat i la reflexió. La mostra s'estrena amb l'obra de teatre Las moscas sobre el río, de la companyia xilena Teatropello aquesta vesprada encara que la festa d'inauguració d'aquest nou teatre no se celebra fins a dijous. Dos espectacles de dansa, com Espai obert i Cafè Sol agafaran el testimoni el cap de setmana vinent.

I així, la dansa i el teatre hauran de conviure durant el mes de setembre en aquest espai amb la projecció de documentals, exposicions i debats sobre l'estat i el futur de l'escena. Tot per a enriquir l'ecosistema teatral que mira cap a l'avantguarda i es desenvolupa al marge de les grans sales de la ciutat. Carme Teatre obri així la senda del futur.