Amb motiu de la cloenda de l´exposició Norman Bethune. L´empremta solidària, la Universitat de València presentarà la lectura de dramatitzada de l´obra de Bertolt Brecht Los fusiles de la Sra. Carrar. L´activitat se celebra demà a les 19 hores al Palau de Cerveró, i serà a càrrec de la companyia Cant de Cigne (Estudi Dramàtic de València), sota la direcció de Josep V. Asensi. L´entrada es lliure fins a completar l´aforament.

El dramaturg alemany va escriure aquesta obra en assabentar-se de la tragèdia de la carretera Màlaga-Almeria, quan al febrer de 1937 milers i milers de persones (dones, ancians, xiquets) fugien de l'avanç de les tropes insurgents de Franco i eren víctimes de l'aviació i l'armada feixistes de Mussolini. La història comença una nit d´abril de 1937, en un petit poble andalús de pescadors, quan Teresa Carrar pasta i cou pa tranquil·lament a casa mentre el seu fill menut, José, vigila, davant la mirada inquisidora de la mare, el seu germà Juan, que està pescant al mar proper. Teresa, recentment vídua per la mort de Carlos durant l´alçament a Oviedo pocs mesos abans, rep la visita d´alguns veïns del poble que, majoritàriament, opinen que els seus fills haurien de partir cap al front, com dicta el manament oficial del govern. La lectura dramatitzada es representarà en la mateixa sala d´exposicions, rodejada de les fotografies que documenten el treball del metge canadenc Norman Bethune en aquell lloc.

Norman Bethune, juntament amb els seus col·laboradors, prestà una ajuda vital a la població de Màlaga en la seua fugida de la ciutat cap a Almeria. Aquest episodi tràgic quedarà reflectit en un relat impressionant seu i en les fotografies del seu col·laborador Hazen Sise, que es poden revisar en l´exposició del Palau de Cerveró, la qual conclourà el pròxim dia 4 de setembre. La mostra reuneix les fotografies de la vida d´aquest destacat metge canadenc i es fa ressò de les seues accions humanitàries i dels avanços aportats a la medicina durant la Guerra Civil espanyola. El projecte, per tant, constitueix per extensió un reconeixement a la labor dels metges en temps de guerra. L´exposició Norman Bethune. L´emprenta solidària, comisariada per Jesús Majada, traça un recorregut per la vida de Bethune, ofereix així mateix un document gràfic únic de l´èxode de la població malaguenya a Almeria i un testimoniatge de valor excepcional d´un tràgic episodi de la Guerra Civil Espanyola.