Els dibuixos animats japonesos envairan l´hivern valencià. Serà al context de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), que se celebra des de 2013 a la ciutat. Cada any, un país en el qual l'audiovisual en l'educació té un pes destacat, és convidat a col·laborar amb la mostra. Per a l'edició de 2016, el próxim febrer, el festival ha arribat a un acord amb el certamen KINEKO, que se celebra a Tòquio. L´acord és el colofó del tour asiàtic dels representants valencians que va finalitzar a la capital nipona per a presentar el seu projecte de la MICE.

Kineko Children´s Film Festival és una mostra fundada i dirigida pel cineasta japonés Mitsuo Tahira, amb treballs cinematogràfics professionals o realitzats en entorns educatius per a la infància, amb trenta edicions a les seues esquenes. Alguns d´eixos treballs, com el desenvolupat pel famós director de la sèrie Komaneko de la televisió pública japonesa NHK, Tsuneo Goda, serà presentat el febrer vinent també a València. El festival japonés proposarà pròximament un dels llargmetratges que projectarà la secció.

Dins del monogràfic dedicat al país del sol naixent es podran contemplar treballs audiovisuals per a joves sobre conscienciació respect el medi ambient que proposa l'associació Think the Earth de Kyoto, coordinada per l'activista Miho Kazama, o les últimes propostes del director Yahusi Asai, que ja va visitar València a la mateixa MICE.

Estrenes a Espanya

D´aquesta manera creix la MICE. Enguany, una altra de les novetats, és l'estrena a Espanya de quatre llargmetratges, amb gran pes del cinema asiàtic i del mig orient. Les seccions competitives estaran formades per curts professionals i per curts realitzats per joves en entorns educatius i tallers i conferències al voltant del cinema i l'educació. També Alacant i Madrid formaran part de la MICE 2016 amb activitats paral·leles desenvolupades en les dues ciutats, que en aquesta edició actuaran com a seus, amb autonomia i desenvolupament propi després de l'acord aconseguit amb diverses associacions.