Que cap obra es quede fora del festival. Eixe és l´objectiu del Riurau Film Festival que celebra a Xàbia la seua quarta edició entre el 25 i el 27 de setempre. Per això, una setmana abans, el certamen tindrà un intens aperitiu: una marató de curtmetratges, el diumenge 19, a la Casa de Cultura de la ciutat. Ahí es donarà cabuda als treballs que per falta d'espai en el temps de projecció han quedat fora del certamen. Quatre hores ininterrompudes de pel·lícules amb al voltant d'una trentena de curts i d'entrada gratuïta per a tots els aficionats al cinema.

Nascut en el 2012 des de l´Escola de Cinema Riurau, i dirigit enguany per Ramón Cardona, el festival compta en la present edició amb la participació de 268 curtmetratges arribats de països de tot el món: Equador, Brasil, Índia, Iran, Estats Units, Colòmbia, França, Austràlia, Veneçuela, Dinamarca, Regne Unit, Portugal, Grècia o Argentina acosten les seues obres fins a la Marina.

El festival consta de dues categories principals i diverses subcategories. La categoria de ficció es compon de ficció de professionals, ficció LGTBH i ficció d´escoles. Per altra banda, la categoria de film de dansa abasta dues subseccions, una per a obres sorgides des de les escoles i altra per a professionals. En aquest sentit i acompanyant al festival es celebra enguany la II Trobada Internacional de Film de Dansa, programada amb ponències i activitats que es duran a terme durant els matins dels mateixos dies del Riurau en Jesús Pobre. Amb aquest cartell l´escola de Cinema Riurau arriba al seu cinqué aniversari formant a futurs cineastes.