La Companyia Hongaresa de Teatre celebra els seus vint anys de singladura teatral i ho fa amb l'estrena a València de Serenata para un país sin serenos, un text inèdit de Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso que es podrà veure del 17 al 27 de setembre, de dijous a diumenge a les 20 hores, en la Sala Ultramar.

La Companyia Hongaresa de Teatre porta 20 anys d'escriptura teatral i posada en escena i per a commemorar aquesta assenyalada data presenten una proposta escènica que planteja un diàleg original entre la paraula i la música; Serenata para un país sin serenos és un salt creatiu en el buit, una peça que fa parlar a la música i cantar a la paraula.

L´obra utilitza el gran espectacle de masses que és el futbol, com a teló de fons on es projecta el més íntim i minoritari espectacle de la vida dels personatges. La peça situa a aqueixos personatges, interpretats per Lola López i Àngel Fígols, en el funeral del president d'un club de primera divisió. L'esposa del difunt i el fill d'aquest dialoguen amb una intèrpret de chelo, Teresa Alamá, que encarnarà amb la seua música els personatges que visiten la vetla del president del Rapid Sport Club.

Més de 20 obres

Després de la seua estrena a Sagunt, l´obra ha viatjat a Barcelona on ha fet temporada en la Sala la Seca. Pròximament recalarà en el Festival Internacional d'Orense, en la Mostra d'Autors contemporanis d'Alacant i en la Graderia de Madrid. La companyia, fundada en 1995, ha posat en peu un total de 22 peces que s'han representat tant en els més reconeguts escenaris nacionals com el Centre Dramàtic Nacional, Teatre Lliure i la Sala Beckett de Barcelona o el Teatre Rialto de València. També en escenaris internacionals d'Argentina, Xile, Uruguai o Colòmbia.