El grup Les Folies de Carcaixent ha guanyat, amb una puntuació de 224 punts, el concurs «Sona la Dipu amb música, balls i cançons tradicionals» celebrat el diumenge en el Teatre Principal de València. Canayamars de Canals, amb 192,5 punts, i el Grup de Danses d´Ontinyent, amb 181,van rebre el segon i tercer premi respectivament.

El guanyador del primer premi, Les Folies, ha obtingut 2.500 euros, el segon, Canyamars de Canals, 1.500 euros i el tercer, Grup de Danses d´Ontinyent, 900 euros, a més de les corresponents plaques commemoratives de la Diputació i de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, va anunciar que es reuniran amb el sector «perquè estem analitzant un nou enfocament del certamen, potser diferent al de concurs, per a oferir una mostra més potent i amb representació de totes les comarques». «Hem de donar un pas endavant i avançar per a reforçar el folklore i exhibir la riquesa cultural de les tradicions autòctones», va assegurar el diputat.

Un teatre ple

Els vuit grups finalistes de «Sona la dipu amb música, balls i cançons tradicionals» van destacar l'emoció de ballar en el Teatre Principal davant el nombrós públic va omplir totes les localitats. Van ballar el Grup de Danses d´Ontinyent, La Xicalla de Catarroja, La Senyera de València, Xafarnat de Paterna, Les Folies de Carcaixent, El Tossal de Llíria, Canyamars de Canals i Grup Realenc de Picanya.

La web de la Diputació de València, (dival.es) va emetre íntegra la final des del Teatre Principal de València. Com en edicions anteriors, també televisions locals i comarcals, així com diferents portals municipals, webs generalistes i especialitzades, van prendre el senyal oferit per l'equip d'audiovisuals de la institució.

La plataforma dival.es allotja totes les actuacions d'aquesta gala final i el lliurament de premis, permetent visionats, descàrregues o ús d'eines per a compartir en xarxes socials.