Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Isabel i Mario

Disculpeu-me si hui, el meu article dels dimarts no parla de refugiats ni de canvi climàtic ni d´educació. Perquè hui, el que m´abelleix escriure en aquesta humil columna, és la sinopsi d´una telenovel·la, seguida d´una pregunta i un contrapunt final.

Títol: Isabel i Mario. Protagonistes principals: Ella. Dona de seixanta-quatre anys però eternament jove, bella i seductora, reina de la premsa de color rosa. Ell, home de lletres de setanta-nou anys amb bona apariència, que ha arribat al lloc més alt que pot arribar un escriptor, que ha fet incursion sense èxit en el món de la política i que des dels seus escrits extraordinàriament ben pagats, s´ha permés donar lliçons, pròpies d´un dretà reacionari que vol fer com que no ho és. Personatges secundaris: la tia Júlia, primera dona del protagonista, la cosina Patrícia, segona muller del protagonista i els marits d´Isabel: el cantant famós, el terratinent discret i el polític de renom. I els fills i les filles d´uns i altres, les amistats del món de color rosa i els empresaris de renom. Duració: moltes temporades perquè en la trama s´han d´entremesclar moltes intrahistòries. Escenaris: les sumptuoses cases familiars repartides per diverses ciutats, hotels exclusius, un món de glamur. Trama: començarà amb les especulacions sobre la relació amorosa dels dos protagonistes. El segon capítol serà el de la confirmació del seu amor que celebren amb unes vacances en una exclusiva i paradisíaca illa tropical. Després les aparicions en públic, ja com parella, entremesclant el seu destí amb el d´una famosa fàbrica valenciana de taulells. A partir d´ací es retrocedirà als temps de les respectives infància i jovenut per acabar retornant als temps actuals d´amor i felicitat barrejats amb els conflictes judicials entre Mario i Patrícia per la possessió de la fortuna que tenen en comú. Apareixerà algun disgust familiar. Molt important: obviar les notícies sobre el que passa al món. Res ha d´entelar el triomf de l´amor. Res que puga destorbar el gran titular: «Isabel Preysler y Mario Vargas Llosa, cómplices y muy felices en la gran fiesta de Porcelanosa en Nueva York».

Pregunta: podia escenificar-se de millor manera la frivolitat del món que vivim?

Contrapunt final: fora de guió i lluny de la trivialització de tot, però coincidint en el temps amb l´afer dels protagonistes d´Isabel i Mario, s´ha produït la mort d´Elena Arnedo, una dona que té en comú amb Isabel haver estat casada amb Miguel Boyer. Però Elena era ginecòloga, escriptora, política, capdavantera en la defensa dels drets sexuals i reproductius de la dona. Va militar en el Frente de Liberación de la Mujer i a ella li devem la creació dels primers centres de planifiació familiar en Espanya. Una telenovel·la ben diferent.

Compartir el artículo

stats