El MuVIM prorroga «Quique Dacosta. Paisatges Transformats» fins al proper 29 de novembre. És la primera mostra que presenta a Espanya el prestigiós xef, Doctor Honoris causa en Belles arts i l´únic propietari de tres esteles Michelin de la Comunitat Valenciana i que es troba dins dels 50 millors restaurants del món.

Va ser inaugurada pel president Jorge Rodríguez, el 22 de juliol, i un total de 5.661 persones han visitat l'exposició a la Sala Alfons Roig del museu de la Diputació. «La perspectiva que han donat a l'exposició, basant-se en el meu treball, no és la purament gastronòmica sinó més artística, agafant la part més conceptual de l'expressió dels plats; barrejada amb la part creativa, que acaba convertint-se en obres comestibles al restaurant, però que entren en el museu com a conceptes que creen un llenguatge en el qual participen altres disciplines», va comentar l'acreditat cuiner de Jarandilla de la Vega que, des de Dénia i València ha aconseguit arribar al més alt nivell gastronòmic. Segons Quique Dacosta «el que en l'exposició es plasma són codis que poden valer per a un altre cuiner, però sobretot per a altres disciplines artístiques que poden tenir les mateixes fonts d'inspiració». «Paisatges transformats» és «un pas més en l'expressió artística de la meua obra, el fruit de l'exercici de comunicar-la des del meu propi llenguatge, transcendint l'espai natural pel qual he nascut, la cuina i la taula».

A més, la proposta de QB Arquitectos i 2I+1L al MuVIM entén la cuina de Quique Dacosta com una conceptualització del paisatge i del territori. L'exposició analitza el paisatge des de les seues diverses capes. «Un paisatge no és només una imatge, és una temperatura, una humitat, un espai, una sensació, un so, un moviment», expliquen.

És des d'aquest punt de partida des d´on es busca entendre els diferents processos gastronòmics de Quique Dacosta. Per a això, l'exposició la conformen els següents blocs temàtics: Paisajes de la exterioridad -Parc Natural del Montgó, Marjal Oliva„Pego i Mar Mediterrani„; l'espiral d´un túnel del temps en la qual es reprodueixen els 7 plats més representatius del cuiner, Paisajes Recorridos, Paisajes Científicos y Paisajes de la Interioridad.