21 de septiembre de 2015
21.09.2015

Els dolçainers volen col·laborar amb la Diputació per a promocionar l'instrument

20.09.2015 | 23:20

El Diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, es va reunir amb el president de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT), Joan Josep Trilles, per a tractar «futurs projectes conjunts». A l'acte també assistiren altres membres de l'associació musical, com Paco de Domingo i Xavier Richart.

Rius ha avançat que està organitzant «una futura reunió en la Diputació amb col·lectius i agrupacions de tot el sector per a analitzar les necessitats musicals i culturals peremptòries», amb l'objectiu de concretar noves línies de treball i de col·laboració, per tal d'impulsar este instrument tradicional valencià.

La FVDiT ha convidat al diputat de Cultura a que participe en el 16é Aplec de la Federació que tindrà lloc del 15 al 17 d'octubre a Petrer. Els encarregats d'este Aplec és la Colla de dolçainers i tabaleters «El terròs» d'esta localitat alacantina. Algunes activitats programades seran exposicions, xarrades, concerts, danses i cercaviles, amb la música com a protagonista.

Desde l'entitat musical han destacat que s'ha treballat «dur per a donar-li a este instrument el lloc que li correspon en el món de la música i de les tradicions, sempre amb dignitat», assegurà Trilles.

La Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters és una identitat integrada per 75 agrupacions.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine