Un homenatge merescut. La Federació de Cors celebra aquest diumenge el XII Dia Valencià del Cant Coral, i en aquesta ocasió mostrarà la seua gratitud a Inmaculada Tomás Vert, la subdirectora de CulturArts Música, que va faltar, en trista coincidència, el Dia Internacional de la Música, el passat 21 de juny.

Inmaculada Tomás era la responsable de l´organisme de la Generalitat dedicat a la música des de 1999. Va dedicar la seua vida professional a la música, i tenia el consens general de ser una inigualable gestora. Tomás, que era germana del exrector de la Universitat de València Francisco Tomás, formà part de l´equip de l´àrea de Música de l´antic Institut Valencià de les Arts Escèniques, Cinematografia i Música (Ivaecm), on va ser cap de producció de la Jove Orquestra de la Generalitat i directora artística del Festival de Música Antiga de Peníscola. A més sentia una predilecció especial per la música coral, ja que havia pertangut a l´Orfeó Universitari i el seu pare va ser corista de la Coral Polifònica Valentina, els dos cors més antics de València.

«Ens va insuflar ànims quan vam iniciar la marxa de la Federació», recorda Josep Cantó, el president de l´entitat, i destaca que perquè «la seua lluita fora reconeguda, almenys en part, el treball sociocultural que desenvolupem els cors va ser el seu cavall de batalla». «El col·lectiu coral valencià ha quedat orfe», lamenta Cantó.

La Coral Polifònica Cristóbal Pastor d´Oniol, l´Orfeó Vinarosenc i el Cor Gospel Gloria de València, seràn els representants de cadascuna de les tres províncies en representació de les agrupacions corals en el reconeixement.

El concert és el diumenge en la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència de València, a les huit de la vesprada. Serà tancat pel Cor Fecocova, integrat per cantants seleccionats de cors no professionals de tota la Comunitat Valenciana i representant a tota la federació.

La Fecocova, eix vertebrador de les agrupacions corals valencianes, celebra el Dia Valencià del Cant Coral com a reconeixement a tots els cors valencians i als coristes que desinteressadament fan possible la música coral valenciana.