La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu celebra hui la IX Jornada de Portes Obertes amb accés lliure al seu fons literari i un teatre per a conèixer el monestir de Sant Miquel dels Reis on està situada, a més de mostrar algunes de les joies bibliogràfiques que conserva. La inauguració correrà a càrrec de la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, a les 9.30 hores perquè coincidisca amb el moment en què incideix un raig de sol en la tomba de Germana de Foix, impulsora del monestir en el qual s'emplaça la biblioteca.

Aquesta jornada permet facilitar al públic el coneixement dels fons de la Biblioteca, on es custodia bona part de la memòria escrita dels valencians. Els usuaris podran accedir a les instal·lacions en grup acompanyats pel personal tècnic, que explicarà el treball que es realitza en la Biblioteca Valenciana. En aquest recorregut podran visitar els dipòsits on es custodia la documentació i el departament de restauració.

A més, a les 18.30 hores tindrà lloc una visita teatralizada en la qual els assistents podran conèixer la història del monestir de Sant Miquel dels Reis de la mà de la seua impulsora, Germana de Foix, segona esposa del rei Fernando II d'Aragó i virreina de València.