Les Escoles d'Artesans de València exposen l'obra dels seus alumnes més il·lustres en els seus 146 anys en les Atarazanas de València, amb dibuixos d'artistes com Joaquín Agrasot, José Segrelles, Manuel Sigüenza, Enrique García Carrillero, Joaquín Sorolla i Francisco Colomina, que van passat per l'escola com a alumnes o professors. La mostra, que es pot visitar des d´hui i fins al 15 de novembre, fa un recorregut sobre l´obra d´alguns dels «artesans» més destacats, posant de manifest la tradició d´un centre fa 146 anys que porta impulsant la vocació artística de l'alumnat.

L´exposició presenta alguns dels dibuixos de grans artistes com Agrasot, Segrelles, Sigüenza, García Carrillero, Sorolla i Colomina entre altres, realizats durant el seu pas per les Escoles de l´Avinguda del Regne de València.

La temàtica general d´una gran part de les seues obres és la figura humana, temàtica arrelada en les Escoles que continua utilitzant, fins i tot hui dia, la presència de models per al desenvolupament dels seus ensenyaments. Amb aquesta exposició, les Escoles d´Artesans, volen «compartir amb la societat valenciana», el ric llegat transmés per alguns dels seus més il·lustres alumnes, que permet situar les Escoles, com un dels centres educatius amb major arrelament en el desenvolupament d´ensenyaments artístics.

De la mateixa manera, cal destacar que les Escoles d'Artesans de València, amb 146 anys d´experiència, es consideren pioneres de la Formació Professional a Espanya. Formant, en tots aquests anys, a més de 200.000 valencians.

En l'actualitat les Escoles mantenen la seua essència, el lema amb el qual van començar en 1868 el seu projecte educatiu i social, de «moralitzar instruint», oferint durant més d´un segle formació gratuïta a col·lectius de ciutadans de classes desfavorides i fills d´artesans, «afavorint la igualtat d'oportunitats, l´atenció a la diversitat i l'ajuda a escolars amb dificultats d'aprenentatge», segons l´ideari del centre.