11 de octubre de 2015
11.10.2015

L'Eliana acull un festival de cine per a promoure el talent

El certamen consisteix en la presentació de curtmetratges que seran seleccionats por projectar-se en el primer festival nacional de la ciutat

11.10.2015 | 04:15

«Volem potenciar el talent i decidim crear un certamen per promocionar el món del cinema a l'Eliana». Elvira Valero directora del Certamen explica amb aquestes paraules el motiu que la va portar a engegar el certamen «L'Eliana Cinema».
Es tracta d'un nou festival de cinema dirigit a tots els públics que pretén impulsar noves trajectòries fílmiques i convertir-se en referència dins del panorama cinematogràfic actual.

La seua directora, que ha estudiat Comunicació Audiovisual, en la Universitat de València, va sentir que l'Eliana gaudeix de «molta sensibilitat» per aquest tipus d'iniciatives i va començar a pensar com podia combinar aquesta peculiaritat amb els seus estudis.
Per això, a partir d'aquest dijous, tots aquells que vulguen participar en el festival ho podran fer presentant un curtmetratge amb una sèrie de requisits.

L'Eliana Cinema es dividirà en dues categories. La primera, de temàtica general i amb inscripció lliure, tindrà un premi de 1.500 euros.
I, d'altra banda, la segona categoria haurà d'estar relacionada d'alguna manera amb l'Eliana, ja sigui amb les localitzacions, l'equip humà, la banda sonora, etc.

La segona categoria „en què únicament podran presentar-se joves de 12 a 18 anys„ està centrada a impulsar directament la ciutat, comptarà amb un premi valorat en 500 euros per a l'adquisició de material audiovisual amb tal d'engegar un altre projecte en el qual a més tindran la tutela i consell de professionals del sector audiovisual.

La presentació del festival serà a la Casa de la Cultura de l'Eliana el dijous a les 19:30 hores i comptarà amb l'assistència d'Elvira Valero, directora del certamen, Salva Torrent, alcalde i regidor de Cultura de l'Eliana i amb els membres que formaran el jurat del certamen, encarregats de valorar els curtmetratges que es presenten fins al 8 de gener de 2016, dia en què finalitza el termini de presentació del material audiovisual.
Una vegada seleccionats els millors curtmetratges, que hauran de tindre una durada màxima de quinze minuts ja siga de la primera categoria com de la segona, projectaran al juny de l´any que ve tots els finalistes i es concediran els premis.

D'aquesta manera, l'Eliana acollirà al seu primer Festival Nacional de Cinema en el què, a més de la projecció dels curtmetratges, es podrà assistir a diferents conferències en què participaran reconeguts professionals del sector audiovisual valencià.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine