La Mostra Novembre Negre de Sagunt arriba a la seua 6° edició i ho fa amb una programació variada i interessant en cinema i literatura de gènere negre, pensada per a un públic divers, accessible, gratuïta i que s'estén durant tot el mes.

Aquesta Mostra ha anat creixent amb els anys i ara proposa que, al llarg de les cinc setmanes que dura el festival, es puga gaudir del millor cinema negre de la passada temporada. Compta amb un cicle dedicat al director Sidney Lumet amb un recordatori de Muerte entre las flores, que compleix 25 anys, i una festa homenatge a Pulp Fiction en el seu 20+1 aniversari.

A més, el 6 de novembre se li donarà el Premi Novembre Negre 2015 a Daniel Monzón per la seua pel·lícula El Niño. Les exposicions d'aquest any també es nodreixen del cinema: Bugas, jaco y porros, que fa un repàs al cinema «quinqui» espanyol i Ezequiel 25:17 y el Señor lobo és un homenatge amb les millors escenes de Pulp Fiction. Com sempre, el Festival de Curtmetratges premiarà als seus millors participants durant la cloenda del dia 28.

Per altra banda, els plats forts literaris es reparteixen entre el 12 i el 14 de novembre amb la vetllada Negre d´Autor, aquesta volta amb la visita del novel·lista Paco Gómez Escribano. El dissabte 14 és la Black Meeting, on acudiran els autors Pere Cervantes, Dani el Rojo i Rafa Melero.

Un altre esdeveniment a destacar en aquesta edició és el concert de Parade y papaya „grup emergent de l'escena indie espanyola„que tindrà lloc el dissabte 21 (també en el Casal Jove de Sagunt) amb aforament per a 300 persones. L'accés és també gratuït.

Al matí de hui dissabte, i dedicat al públic juvenil, l'edifici de la Gerència del Port de Sagunt albergarà jocs en tribut a Tintín i al seu àlbum Stock de Coque, amb el tràfic de persones i d'armes com a tema de fons i en plena actualitat. La Mostra també compta amb teatre i cinema per a nens, un taller de creació de guions, tertúlies literàries, el tradicional sopar de Carvalho com a homenatge a Vázquez Montalbán i altres activitats completen la programació.