L´Auditori Municipal Luis Peiró acull per setè any la inauguració de la Mostra de Cinema Documental de Montaverner, que va començar ahir i projectarà fins a divendres, un documental cada dia. Aquesta cita anual amb el millor cine documental torna al cor de la Vall d´Albaida de la mà de l´Ajuntament de Montaverner, i ho va fer ahir per la nit amb la projecció del documental Paco de Lucía, la búsqueda. Un treball que repassa la trajectòria d´aquest gran geni de la guitarra, nascut a Algeciras i mort a Mèxic abans de poder completar la gravació d´aquest documental.

Lucía Sánchez, productora del documental i filla del mestre gadità, serà l´encarregada de presentar al públic de Montaverner el documental sobre la vida de son pare. Una oportunitat per acostar-se al millor del gènere documental, doncs aquest treball ha estat guardonat amb el Premi Goya 2015. Com ja és habitual, aquest acte va comptar amb la presència de diferents autoritats, tant comarcals com autonòmiques, entre elles el President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d´Albaida, Vicent Gomar, del Diputat Guillermo Barber i del Director General de Culturarts-IVAC José Luis Moreno, a més de diferents alcaldes i regidors de diferents localitats de la comarca.

Mon-Doc representa la decidida aposta de l´Ajuntament de Montaverner per recolzar el món del cine documental, oferint els directors un espai on poder presentar els seus treballs. Aquest any la participació al Premi Mon-Doc ha estat quasi tres vegades superior a l´any anterior, arribant a vora 200 documentals inscrits. Aquest fet posa de manifest que Mon-Doc ha assolit notorietat al panorama del cine documental a tot l´estat i que els directors estan molt interessats en participar a la Mostra de Montaverner.