Quan caminaves aquest cap de setmana per Benimaclet havia cartells de colors pels carrers que t'invitaven a entrar en locals i cases particulars i descobrir què proposta cultural hi havia dins. Aquesta iniciativa ha format part del festival Benimaclet conFusión, que ha repartit 5.000 mapes amb els diferents punts que es podien visitar per tot el barri.

En total, més de 250 activitats distribuïdes pels mateixos carrers, per locals i també per cases particulars. En el mapa, els colors t'indicaven com moure't. El groc, dedicat a activitats exteriors en els què aquest any han destacat els múltiples graffiti que han aparegut en els murs del barri. El blau, representava els espais interiors culturals i, els cartells verds, les cases particulars, que oferien propostes tan diferents com a xerrades, documentals, teatre, música en directe, poesia o classes de ioga.

Aquesta és la segona edició de Benimaclet conFusión i els seus organitzadors asseguren que ha estat un èxit rotund pel que fa a l'any anterior. Tothom podia participar, i si volia ser un punt en el mapa cultural d'activitats havia d'apuntar-se prèviament. La convocatòria es va obrir el passat mes de juny i va durar 45 dies en els quals es podia fer una proposta cultural i l'organització l'acceptava o no. «La llibertat d'expressió troba el seu límit en el respecte a l'altre», apuntava Pietro, un dels organitzadors de Benimaclet conFusión. Aquest festival sense ànim de lucre és «un acte d'unió que pretén trencar amb el concepte públic-privat i crear llocs que la gent puga compartir i on la llibertat d´expressió es més que un dret».

El mapa cultural també tenia la seua versió interactiva en una APP per al mòbil per a trobar on estaves en cada punt del barri i quin era el color i la proposta cultural que podies fer.

En el mapa de propostes culturals, l´organització de Benimaclet conFusion avisava: «no pots vore-ho tot». Un cap de setmana era poc per a visitar les 250 activitats repartides en dos dies, però animàven a tornar l´any que ve.