21 de octubre de 2015
21.10.2015

«Traces i cicatrius» pels solars de la Ciutat Vella

Alfred Mas fa una proposta d´art urbà dins el festival d´intramurs, el certamen artístic del centre històric

21.10.2015 | 04:15
«Traces i cicatrius» pels solars de la Ciutat Vella

El projecte «Traces i cicatrius» pretén descobrir els solars de Ciutat Vella per redibuixar-los en el mapa urbà d´una manera participativa i amb interacció virtual.

Alfred Mas i Projectars Estudi d´Arquitectura proposen un passeig pel barri per canviar la mirada sobre fenòmens urbans habitualment rebutjats. «Ocorren coses que estan fóra de les previsions urbanes „explica l´arquitecte„, i eixes coses són considerades anomalies, però eixos esdeveniments poden ser utilitzats com a elements creatius i no com una cicatriu a amagar». «Ciutat Vella és una malalta crònica amb solars buits que no acaben de consolidar-se dins de les previsions de l´urbanisme legal, són solars que esperen» afegeix, i en eixa espera se centra el projecte de «Traces i cicatrius».

L´objectiu de la proposta és posar en comú la potència expressiva de tretze traces i cicatrius urbanes existents, a través d´una intervenció en forma de passeig, mitjançant mapes; fitxes casuístiques; senyalística sobre cada element urbà seleccionat; i una App que permetrà gestionar tota la informació des de dispositius mòbils.

La seu del projecte s´instal·larà al carrer Moro Zeit, a l´espai d´art Princesa 2.0, on es podran recollir els mapes i fitxes així com experimentar amb una pantalla tàctil que mostrarà l´experiència virtual. Un projecte que busca «sensibilitats emergents» en els espais que queden fora del perímetre de la normativa i la rendibilitat econòmica.

La conversió d´una cicatriu en oportunitat expressiva s´articula al voltant d´una metodologia experimental, basada en tres passes. Primer l´observació prèvia de l´espai mitjançant la definició dels agenciaments que el caracteritzaran com un lloc singular. En segon lloc es faran servir una sèrie de referències a manera de ferramentes d´ajuda o intercessors per tal d´expressar, finalment, diferents propostes d´intervenció en forma d´esdevenirs.
Tancarà la sèrie el mateix participant compartint, «si ho desitja, els esdevenirs resultants de la seua pròpia deriva creativa».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine