22 de octubre de 2015
22.10.2015

Comèdia romàntica sobre la soledat

La companyia Gossos Danesos estrenarà en el Rialto una obra sobre l'abandonament dels majors inspirada en un text de Beckett - La peça, de la valenciana Laura Sanchis, està dirigida per Gonzalo Azcona i Javier Sahuquillo

22.10.2015 | 04:15

Una reflexió sobre la soledat i l'abandonament de les persones majors. Aquests són els dos eixos entorn dels quals es presenta l'obra Nagg i Nell, la coproducció que CulturArts presentarà junt amb la companyia valenciana Gossos Danesos en el Teatre Rialto de València a partir del 19 de novembre. El text de la jove dramaturga Laura Sanchis va rebre l'Ajuda a Noves dramatúrgies de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports l'any 2013. Sanchis s'inspira en l'obra Fi de partida, de l'escriptor irlandés Samuel Beckett, per a crear una història que invita a la reflexió sobre la soledat, l'abandonament i la bellesa.

L'autora tria dos personatges secundaris de l'obra de Beckett per a crear una trama entorn d'ells. Al llarg de la funció, l'espectador passa del dolor a la rialla i del plaer a l'angoixa. Tot això en un espectacle que apel·la a la sensibilitat i que amb la seua mesurada posada en escena no deixarà indiferent a ningú.

La nova coproducció de CulturArts conjuga joventut i experiència. La companyia emergent Gossos Danesos va nàixer en 2013 i, a pesar dels seus pocs anys de vida, acapara diversos premis i reconeixements. Els directors de l'obra són Javier Sahuquillo i Gonzalo Azcona.
Sahuquillo, amb tan sols 33 anys, ja ha sigut premiat en el Festival Vila de Mislata, en el Festival PIIGS Dramatúrgies contra la Crisi i recentment ha aconseguit el premi en el Certamen Internacional Leopoldo Alas Mínguez per a textos teatrals LGTB (Premi LAM), que convoca la Fundació SGAE, amb la col·laboració del Festival Visible. Per la seua banda, Gonzalo Azcona és un director de formació internacional en països com Polònia i Portugal.

El repartiment de Nagg i Nell està format per dos actors ja clàssics en l'escena valenciana: Enric Juezas i Victòria Salvador. L'equip artístic ho completa la responsable de vestuari Ana Garay, acompanyada del valencià Pascual Peris; l'escenògraf és Xavo Giménez; la il·luminació és de Juan Pablo Mendiola, Premi Max 2015 amb l'espectacle infantil Dot de Maduixa Teatre; i la música de Santiago Martínez.
L´obra representarà també en el Principal de Castelló i el Teatre Arniches d'Alacant.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine