27 de octubre de 2015
27.10.2015

Quartmetratges desplega la catifa roja

El festival de curts de Quart de Poblet lliura els premis de l'última edició, on s'ha imposat María Carmen Lozano amb «La nit de l'oceà» - La gala va ser el punt final a la projecció de les 26 obres i als tallers formatius

27.10.2015 | 04:15
Quartmetratges desplega la catifa roja

Després de dos dies d'exhibicions obertes al públic i gratuïtes, amb 26 obres seleccionades entre les 59 que es van presentar, arribà el moment de la catifa roja a Quartmetratges. Aquesta es va desplegar dissabte passat pel Centre Cultural El Casino de Quart de Poblet a la cloenda del festival on van desfilar noms agents l'audiovisual valencià i, entre ells, la guanyadora del premi al millor curtmetratge d'aquesta edició: María Carmen Lozano, per La nit de l'oceà, una pel·lícula d'animació basada en el conte de Robert H. Barlow. 

La gala, animada per l'associació quartera L'Esglai Teatre i pel grup No hay quinto malo, va incloure el lliurament dels premis del 32 Concurs de Curtmetratges i del 27 Concurs de Guions per a Curtmetratges. L'alcaldessa, Carmen Martínez, i la regidora de Cultura, Cristina Mora, van participar en l'acte que organitza el consistori juntament amb l'associació Cremant Muses. En la secció de ficció, el premi va ser per a Caldo de gallina, d'Elena Escura, amb un esment especial per a Yo nunca, de Pablo Muñoz. El primer premi en Animació va recaure en Oa, de Jaime Maestro i, en la secció documental, en Sacristán, d'Octavio Guerra i Violeta Blasco. La buena fe, de Begoña Soler, va obtenir el Premi del Públic Jove i el millor curt en valencià va ser Alta costura, de Miguel León Marcos. 

Pel que fa al concurs de guions per a curts, el guanyador va ser Lo que hacen los girasoles cuando llueve, de Vicente Bendicho, i Capgrós, d'Ignacio Hermenegildo, es va portar el segon premi. Va haver-hi un esment especial para La señora Yang, de Cyan Rodríguez.

També es van lliurar els premis del Concurs de Curts per a Mòbils, dirigit a joves d'entre 13 i 18 anys del municipi, que tenia com a lema Movilitza't per la Igualtat i es va centrar en la igualtat de gènere i el bon tracte en les relacions de parella. El guardó va ser ex aequo a Todos somos  iguales, de Llum Giménez i Sandra Sanmartín, i Alguien en quien confiar, de José Ignacio Llopis i Adrián Tamarit. A la gala es va projectar també el curt gravat per les persones majors que han participat enguany en el taller Cinemajors de l'apartat formatiu, que incloïa cursos de fotografia, so o guió, on han participat, entre altres, el director Daniel Monzón.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine