Després de dos dies d'exhibicions obertes al públic i gratuïtes, amb 26 obres seleccionades entre les 59 que es van presentar, arribà el moment de la catifa roja a Quartmetratges. Aquesta es va desplegar dissabte passat pel Centre Cultural El Casino de Quart de Poblet a la cloenda del festival on van desfilar noms agents l'audiovisual valencià i, entre ells, la guanyadora del premi al millor curtmetratge d'aquesta edició: María Carmen Lozano, per La nit de l'oceà, una pel·lícula d'animació basada en el conte de Robert H. Barlow.

La gala, animada per l'associació quartera L'Esglai Teatre i pel grup No hay quinto malo, va incloure el lliurament dels premis del 32 Concurs de Curtmetratges i del 27 Concurs de Guions per a Curtmetratges. L'alcaldessa, Carmen Martínez, i la regidora de Cultura, Cristina Mora, van participar en l'acte que organitza el consistori juntament amb l'associació Cremant Muses. En la secció de ficció, el premi va ser per a Caldo de gallina, d'Elena Escura, amb un esment especial per a Yo nunca, de Pablo Muñoz. El primer premi en Animació va recaure en Oa, de Jaime Maestro i, en la secció documental, en Sacristán, d'Octavio Guerra i Violeta Blasco. La buena fe, de Begoña Soler, va obtenir el Premi del Públic Jove i el millor curt en valencià va ser Alta costura, de Miguel León Marcos.

Pel que fa al concurs de guions per a curts, el guanyador va ser Lo que hacen los girasoles cuando llueve, de Vicente Bendicho, i Capgrós, d'Ignacio Hermenegildo, es va portar el segon premi. Va haver-hi un esment especial para La señora Yang, de Cyan Rodríguez.

També es van lliurar els premis del Concurs de Curts per a Mòbils, dirigit a joves d'entre 13 i 18 anys del municipi, que tenia com a lema Movilitza't per la Igualtat i es va centrar en la igualtat de gènere i el bon tracte en les relacions de parella. El guardó va ser ex aequo a Todos somos iguales, de Llum Giménez i Sandra Sanmartín, i Alguien en quien confiar, de José Ignacio Llopis i Adrián Tamarit. A la gala es va projectar també el curt gravat per les persones majors que han participat enguany en el taller Cinemajors de l'apartat formatiu, que incloïa cursos de fotografia, so o guió, on han participat, entre altres, el director Daniel Monzón.