Després de trenta edicions en les quals han participat més de 370 companyies valencianes, estatals i internacionals, la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d´Albaida comença una nova etapa amb el retorn a la direcció artística de Josep Policarpo, productor de Bambalina Teatre, la formació que va posar en peu esta mostra en 1985 i que la va dirigir durant dues dècades. Policarpo reprèn ara el projecte ampliant el calendari d´activitats paral·leles i obrint-lo a la col·laboració amb el campus d´Ontinyent de la Universitat de València.

Del 5 al 8 de novembre, 15 municipis adscrits a la Mancomunitat de la Vall d´Albaida es convertiran en un gran escenari. En esta renovada edició, la MIT aposta per les produccions autòctones amb cinc propostes per a xiquets entre les que s´hi inclou una nova generació de titellaires valencians, representada per companyies com El Ball de Sant Vito, Teatre a mà o Teatre Plegable. La programació es completa amb sis peces vingudes de diferents punts d´Espanya, com les premiades El bosque de Grimm, Adiós Bienvenida o L´endrapasomnis. La representació internacional la posa la companyia francesa Philippe Genty amb La llamada del mar i, per a adults, des de Barcelona arribarà Allegro ma non troppo.

Altra novetat de la MIT és el premi honorífic que reconeixerà a qui ha ajudat a fomentar el teatre de titelles en l´escena valenciana. A la seua estrena, el premi recau a l´espectacle Tirant Lo Blanc, una producció de l´Escalante, Centre Teatral de la Diputació de València.