Uns dels contes més populars, L´aneguet lleig, s´ha adaptat a diversos formats, com el musical i ha esdevingut també una metàfora contra l'assetjament escolar. Ara la companyia valenciana Albena Teatre, que recentment celebrava els seus 20 anys d´existència, va estrenar ahir al Teatre Escalante un nou espectacle basat en el text de Hans Christian Andersen, publicat el 1843.

Es tracta d´un musical original amb nou actors en escena amb text de Carles Alberola i Ernest J. Sorrentino, i música i cançons de Josep Zapater i Noèlia Pérez. L´espectacle ressalta que en el fons totes les persones són iguals però també són diferents. I eixes diferències, si se saben aprofitar, en lloc de ser un entrebanc, són una gran sort. També recull que l´autoestima i l´amistat ajuden a transitar per aquest món, a superar problemes.

Un gran equip a fet possible que aquest musical de creació pròpia siga una realitat. Montse Amenós a fet el disseny d´escenografia i vestuari, les coreografies són de Cristina Fernández, el disseny de llums de Ximo Olcina, Marcos Orbegozo, com sempre de cap tècnic i Toni Benavent a la producció executiva. Anna Alborch, Ana Burguet, Héctor Fuster, Josep Zapater, Manuel Maestro, Neus Alborch, Noèlia Pérez, Ramón Rodenas i Rebeca Artal-Dato, són les actrius i actors que donen vida a prop d´una vintena de personatges.

Aquest espectacle de tolerància estarà al Teatre Escalante fins al 20 de desembre. De dilluns a dimecres es realitzaran les sessions escolars i els diumenges a les sis de la vesprada són les funcions per al públic familiar.