02 de noviembre de 2015
02.11.2015

Música per a recordar a Juli Hurtado

El Palau de la Música acull un concert benèfic com a homenatge al fundador de la Coral Allegro Once, mort l'any passat

02.11.2015 | 04:15
Música per a recordar a Juli Hurtado

El pròxim dijous dia 5 de novembre es recordarà al músic Juli Hurtado de la millor manera possible: amb música. El concert tindrà lloc en la Sala Iturbi del Palau de la Música a les 20:00 hores i ha sigut organitzat per la Associació Carena, una organització amb l'objectiu d'ajudar als malalts de càncer i també als seus familiars.

El que va ser fundador i director de la Coral Allegro ONCE Valencia, va morir fa un any, concretament el 7 de novembre de 2014 d'aquesta enfermetat, i és el motiu pel què el concert siga benèfic. La recaptació dels diners de les entrades, que ja es poden comprar al Palau i a la seu de Carena, estan destinades a aquesta associació.

A més, el concert està compost per sis agrupacions, les mateixes que Juli Hurtado dirigia. Per tant, cantaran la Coral Allegro ONCE Valencia, la Escuela Coral de Torrent, el Cor de L'Eliana, el Cor de La Canyada, el Cor Compasillo de La Canyada i la Escuela Coral del Cor de L'Eliana.

L'any passat l'ajuntament de la localitat del Camp del Túria ja li va concedir el guardó In Memoriam a Juli Hurtado, just quan feia un mes de la seua mort. Aquell reconeixement va ser el primer homenatge tributat a l'inoblidable ciutadà elianer, professor de música, psicòleg i director de diverses agrupacions corals, entre elles el Cor de l'Eliana i la seua Escola Coral.

En aquella ocasió, el premi va ser rebut per l'espòs de l'homenatjat, Juan Carlos Pastor Lence, i per la seua germana Empar Hurtado. L'esdeveniment va finalitzar amb l'actuació dels components del Cor Allegro de la ONCE, del Cor de la Canyada i del Cor de l'Eliana.

Juli Hurtado, mort als 54 anys, va pelear per la integració e innovació pedagògica amb música, va ser «un mestre especial, un pare, un mestre de vida». Paraules que deia l'any passat Patty Bonet, una de les seues alumnes de la Coral Allegro de la ONCE de Valencia, recordant al que va ser el seu professor. «Juli va patentar cantar amb un somriure i això no ho anem a perdre mai».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine