03 de noviembre de 2015
03.11.2015

«No estem sols» arriba al Cabanyal

La mobilització dels veïns per preservar el barri és un dels eixos del documental, gravat el 2014 en València, Madrid, Barcelona, Gijón i Sevilla - El gran wyoming i el director pere joan ventura seran dissabte al teatre el musical

03.11.2015 | 04:15
«No estem sols» arriba al Cabanyal

El dissabte es projectarà a València per primera vegada No estem sols, la pel·lícula que documenta la força què els moviments socials van prendre pels carrers i places de tota Espanya per protestar en contra dels retalls, els desnonaments, les privatitzacions o la corrupció. I ho farà al Teatre El Musical del Cabanyal-Canyamelar, un barri que és protagonista del documental, perquè la mobilització del veïnat en contra del pla d´ampliació de l´avinguda de Blasco Ibáñez és un dels eixos narratius de la pel·lícula.

No estem sols es va gravar al 2014 en València, Barcelona, Madrid, Sevilla i Gijón. A l´estrena del dissabte en València assistiran el director Pere Joan Ventura i el coproductor José Miguel Monzón, El Gran Wyoming. Ells dos, acompanyats de veïns del Cabanyal-Canyamelar que participen en la pel·lícula, mantindran després un col·loqui amb els assistents.

El documental s´estrena a València només un dia després de la gala inaugural amb què Teatre El Musical comença una nova etapa d´activitat. L´accés a la projecció i al col·loqui seran gratuïts amb el sistema d´entrada inversa; és a dir, que es podrà pagar l´entrada en acabar la projecció com una manera de col·laborar amb el projecte No estem sols. La reserva de butaques es podrà fer des de la pàgina web del Teatre El Musical i s´ha limitat a dos per persona per raons d´espai.

No estem sols es va estrenar enguany a la secció oficial del Festival de Cinema de Sant Sebastià. El seu director, Pere Joan Ventura, va començar a gravar als carrers els moviments de protesta sorgits després del 15-M i va decidir fer una pel·lícula per dibuixar un mapa de l´activisme social que omplia els carrers amb moviments de protesta i aliances ciutadanes. El director va obtindre un premi Goya en 2003 per El efecto Iguazú i té una llarga trajectòria de cinema documental i de compromís social. Pere Portabella i El Gran Wyoming són els productors de la pel·lícula.
El Gran Wyoming s´ha involucrat personalment en el projecte de No estem sols, on ha posat la lletra al tema musical del documental, que canta amb el seu grup Los insolventes. De l´experiència de gravar el documental va sorgir el llibre No estamos solos.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine