El compositor valencià Josué Vergara nominat per la banda sonora del curtmetratge Superhéroes (2015) d'Abdelatif Hwidar i Natxo Alapont als premis de la música de cinema de Hollywood, va animar ahir a tots els seus companys de professió: «Cal perseguir un somni. La imaginació és el primer pas».

El creador competirà per a alçar-se amb el guardó que s'atorgarà el pròxim 11 de novembre al Fonda Teather de Los Angeles, tot i que per a ell estar nominat ja en si mateix un premi, ja que ha provocat que diversos directors de cinema s'interessen pel seu treball. Entre els nominats també figura el músic alacantí Oscar Navarro que competeix dins de la secció a la Millor Cançó de Documental amb el seu tema per a la pel·lícula Sueños de Sal, dirigida per Alfredo Navarro.

Vergara va agrair la difusió que està rebent el seu treball gràcies a la seua candidatura en els 'Hollywood Music in Media Awars', considerats els Oscars de la música cinematogràfica. No és la primera vegada que el compositor valencià veu reconeguda la seua música en «el bressol del cinema». En 2014, va estar nominat pels temes Tierra mojada, Esperando i Motonómadas, que és el tema d'una sèrie documental. Ara torna amb el curt Superhéroes i espera «poder celebrar el talent eminentment valencià».

La cinta és fruit d'un projecte encarregat des de l'Hospital La Fe de València per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària. Vergara va instar a prendre's l´interés de «mirar» més enllà de premis nord-americans i «mimar» molts altres per a poder trobar l'«enorme talent» que hi ha entre els compositors valencians. D'esta manera, a València, «que té una cultura espectacular de bandes, simfonia i música en general, animarem i estimularem a molta gent que componga».

Va lamentar que «si a Espanya és fa poc cinema, els compositors de música de cinema tenen poca oportunitat de plasmar la seua música». Això aboca que «un compositor de cinema a València haja d'aspirar a moure's no sol a Madrid o Barcelona, sinó directament a Los Angeles on es cou tot el món de la música».