La Sala Iturbi es va omplir amb més de 1.500 persones per a acomiadar al músic, psicòleg, professor i director Juli Hurtado, mort fa un any de càncer. En el concert, que va comptar amb una recaptació benèfica destinada a la Fundación Carena „organització que ajuda a les persones amb càncer i als seus familiars„, van participar sis corals, totes elles creades i dirigides pel mestre fins la seua mort. Durant l´actuació, es mostraren imatges de Juli «en plena acció», dirigint als coristes amb el seu estil. «Feia molts gestos, ballava, aplaudia i sobretot, convertia als espectadors en un públic actiu i espontani», comenten els presents recordant-lo. «Amb la seua calidesa comunicativa feia interactuar la sala», compten.

Pasqual Pastor, íntim amic i col·laborador, va destacar durant el concert «el llegat musical i personal» de Juli i la seua «energia transformadora». «Trobava oportunitats en la dificultat i sempre hi havia una porta oberta», recorda. També va parlar de la seua implicació amb els més petits i amb les persones amb discapacitat. Un portaveu del cor de La Canyada va recordar com fa 17 anys «un grup de gent major» va iniciar-se en el projecte del cor i «era tal la seua entrega que tots els integrants somniaven amb el dia de la setmana que havien d´anar a cantar». «No feia proves de veu per a entrar. No ficava límits, treballava sense partitures i no competia», puntualitza.

El concert va comptar amb les actuacions de l´Escola Coral de Torrent, el Cor Compasillo de La Canyada, l´Escola Coral de l´Eliana, el Cor de la Canyada, el Cor de l´Eliana i la Coral Allegro de la ONCE de València. Aquesta última, una de les seues marques més emblemàtiques perquè fa una setmana va presentar el disc Allegro entre Amigos, un projecte pòstum de Juli Hurtado que ha comptat amb col·laboracions d´artistes com Raphael, Miguel Ríos i David Bisbal.

Una de les notes més emotives la va posar María, malalta de càncer de pulmó, que va comptar com Juli sempre li va donar ànims. Per últim, els sis coros pujaren a l´escenari per a acomiadar l´acte amb dos cançons especials: Que tinguem sort de Lluís Llach i Imagine de John Lennon. «Hi ha gent que mai desapareix», va concloure Christian, un dels seus alumnes.