Ciutat Vella i Oberta. El centre històric de València bull d’iniciatives artístiques, en un intent de sana competència amb Russafa per veure qui es queda amb eixa etiqueta del «Soho» del Cap i Casal. Demà arranca el Festival Internacional de les Arts Ciutat Vella Oberta, que fins diumenge exhibirà l’obra de més de 200 artistes en els tallers i espais expositius més emblemàtics de la València antiga.

Ciutat Vella Oberta és una cita biennal d'art multidisciplinari d'artistes consagrats i emergents, obertura de tallers artístics, conferències, projeccions de vídeo-creació, performances, música i altres propostes culturals i d’oci que són gratis durant els dies del festival.

La Casa Velázquez

El Centre del Carme és l’escenari de dues exposicions en les quals participen un total de 31 artistes. La sala Dormitori acull la mostra col·lectiva de 21 creadors de diferents disciplines tant pintura, com a escultura o instal·lació a més dels artistes seleccionats per la Casa de Velázquez de Madrid.

La col·laboració del centre madrileny és una de les noves incorporacions a Ciutat Vella Oberta 2015. La Casa de Velázquez de Madrid i MARTE, la Fira Internacional d'Art Contemporani de Castelló, han signat un conveni de col·laboració amb el festival.

La Casa Velázquez de Madrid ha arribat a un acord de col·laboració amb el Festival de Ciutat Vella Oberta pel qual entre els artistes seleccionats d'enguany, es compta amb una important representació d’artistes becats valencians i de la resta del territori espanyol. L’acord contempla futures exposicions en La Casa Velázquez de Madrid a través de Ciutat Vella Oberta.

El claustre gòtic del Centre del Carme acollirà hui la inauguració del festival amb la performance de Vicente Aguado i la música de dipTIK.

Més espais per a l'art

Altres deu espais acolliran les exposicions col·lectives comissariades per Ciutat Vella Oberta: l’IVAM; Wayco; Inestable; MuVIM; Centre Cultural Octubre; Col·legi Major Rector Peset; Centre Cultural Bancaixa; Tapinearte; La Nau i El Tossal sala d'exposicions.

Durant aquests dies, molts dels espais expositius comptaran amb horaris especials d'obertura i visites guiades. També n’hi haurà rutes pels tallers. El punt d'informació del festival està situat en la Casa del Punt de Ganxo, de l'Ajuntament de València.

L'il·lustrador Paco Roca és l'autor de la imatge del festival Ciutat Vella Oberta 2015. A partir d'enguany, en cada edició un artista valencià serà el responsable de la imatge del festival.